Statuss:
Īstenošanā
Logo

“Preiļu pils un Utenas muižas vēsturiskā ceļa digitalizācija tūrisma pakalpojumu attīstības veicināšanai kultūras mantojuma objektos Latvijā un Lietuvā”

“Digitalization of the historical path of Preili Castle and Utena Manor to promote the development of tourism services in cultural heritage sites of Latvia and Lithuania”

Akronīms: Historical path UP

Projekta partneri:

  • Preiļu novada pašvaldība (LV)
  • Utenas izglītības centrs (LT)

Projekta mērķis: uzlabot tūrisma pakalpojumus pārrobežu mantojuma objektos Preiļu pilī Latvijā un Utenas muižā Lietuvā. Risinot kopīgās problēmas kultūras mantojuma saglabāšanā un tūrisma pakalpojumu uzlabošanā, projekts cenšas pārveidot šīs vēsturiskās vietas par dinamiskiem un pieejamiem tūrisma objektiem.

Projektā tiks izmantotas tūrisma, mākslas un izglītības platformas, vienlaikus investējot tehniskos risinājumos un modernās tehnoloģijās, lai piesaistītu tūristus un iesaistītu vietējās kopienas. Turklāt Preiļu novada pašvaldība un Utenas izglītības centrs organizēs apmācības, gadatirgus, nometnes un izglītojošas laboratorijas tūrisma pakalpojumu sniedzējiem, uzņēmējiem, kultūras menedžeriem, māksliniekiem, skolēniem un studentiem.

Projekta rezultātā tiks veicināta Latvijas-Lietuvas reģionu pārrobežu izpratne, daudzveidības ievērošana un kultūras mantojuma, tradīciju un māksliniecisko izpausmju atzinība, veicinot reģionālo attīstību un tūrisma izaugsmi.

Projekta kopējais budžets:

  • 631 227 EUR, t. sk. ERAF finansējums 504 982 EUR

Preiļu novada pašvaldības budžets projektā:

  • Kopējās izmaksas – 316 814 EUR
  • ERAF finansējums – 253 451 EUR
  • Publiskais finansējums (t. sk. pašvaldības līdzfinansējums) – 63 363 EUR

Projekta īstenošanas laiks: 01.07.2024.–30.06.2026.

Projekta vadošais partneris: Preiļu novada pašvaldība, Raiņa bulvāris 19, Preiļi, Preiļu novads, LV-5301, e-pasta adrese dome@preili.lv, tālr. +371 65322766, www.preili.lv.

Šo projektu līdzfinansē Eiropas Savienība.

Šī publikācija ir sagatavota ar Eiropas Savienības finansiālo atbalstu. Par tās saturu pilnībā atbild Preiļu novada pašvaldība un tā var neatspoguļot Eiropas Savienības oficiālo nostāju.