Noslēgušās “Veselīga uztura meistarklases”, kas norisinājās no 22. novembra līdz 20. decembrim Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikumā. Meistarklases pulcēja virtuvē seniorus, vecākus kopā ar bērniem, sēdoša darba veicējus  un sociālo riska grupās esošos iedzīvotājus, kopumā nodarbībās  piedalījās 60 dalībnieki. Veselīga ēdiena pagatavošu vadīja pārtikas tehnoloģe Ināra Liepiņa. Pasākuma dalībniekiem bija iespēja gan nogaršot un gan uzzināt ēdienu pagatavošanas paņēmienus. Pirms praktiskajām nodarbībām tika sniegta uztura speciālistes Anitas Kažemākas ievadlekcija par uzturu. 

Pasākums tiek īstenots Eiropas Sociālā fonda projekta Nr.9.2.4.2/16/I/078 “Pasākumi Preiļu novada vietējās sabiedrības veselības veicināšanai un slimību profilaksei” ietvaros. Projekta kopējais finansējums sastāda 116 915 eiro laika posmā no 2017. līdz 2019. gadam, to veido Eiropas Sociālais fonda finansējums un valsts budžeta finansējums.