28. jūnijā Preiļu novada Labklājības pārvaldes Dienas centrā notika praktiskā lekcija “Dažādība ikdienas ēdienkartē”, kuru vadīja psihoterapeite Inga Reinfelde, kura pati aizraujas ar Ajūrvēdas zināšanu sistēmu ēdiena pagatavošanā.
Pasākumā notika ēdiena gatavošana un degustāciju, par pamatu ēdiena gatavošanā izmantojot produktus no pārtikas preču komplekta pakām, ar mērķi dažādot ēdienkarti, izmantot jaunas receptes gan pamatēdiena, gan našķu pagatavošanā.
To, ka pilnpiena pulveris var būt noderīgs tik vienkāršu kārumu pagatavošanā, šķiet, nezināja neviens no apmeklētājiem, kuri bija sanākuši patiesi kuplā skaitā. I.Reinfelde rādīja, kā no trīs sastāvdaļām – kausēta sviesta, pūdercukura un piena pulvera top gardumi, ko katrs vēl var papildināt vai nu ar riekstiem, ogām, sukādēm, kakao pulveri. Tāpat tika pagatavotas kabaču standziņas – kabaču rīvētā masa sajaukta ar mannu, kura arī atrodama pārtikas pakās. Pavisam neikdienišķs šķita buljons no vārpatas saknēm, kas papildināts ar burkānu lakstiem. Neparasti, bet veselībai svētīgi. Kā uzsvēra nodarbības vadītāja, ļoti liela nozīme ir ēdienam pievienotajām garšvielām, kuras patiesībā aug mums visapkārt. Vērtīga informācija klātesošajiem tika nodota par ugunspuķes tēju, kuru vēl var pagūt ievākt ziemas krājumiem.
Līdzīgas praktiskās lekcijas plānotas arī turpmāk, jo apmeklētāju interese bija liela, uzdodot daudzus jautājumus par veselīgu ēšanu.
Informāciju sagatavoja
Preiļu novada Labklājības pārvaldes
direktora vietnieks
administratīvi saimnieciskajos jautājumos
Anita Gāga