Datums 19. novembris, 2019 – 10. decembris, 2019
Laiks15.00–17.00
Vieta Aizkalnes Tautas nams

2019. gada rudenī Preiļos un novadā līdz pat nākošā gada pavasarim tiks īstenoti 8 lekciju cikli par garīgās veselības profilakses tēmām Preiļu novada iedzīvotājiem, kuru mērķis ir veicināt iedzīvotāju garīgo veselību un labsajūtu gan darba vietā, gan ārpus tā, gan ģimenēs, gan saskarsmē ar apkārtējiem cilvēkiem.

Lekcijas notiks Eiropas Sociālā fonda projekta Nr. 9.2.4.2/16/I/078 “Pasākumi Preiļu novada vietējās sabiedrības veselības veicināšanai un slimību profilaksei” ietvaros un tās pasniegs pieredzējusī psihoterapeite Inga Reinfelde. Lekcijās visiem kopā būs iespēja parunāt par dažādām garīgās veselības tēmām, kas skar Latvijā aktuālas veselības problēmas, piemēram, depresija, izdegšana darba vietā, veģetatīvā distonija, bērnu un jauniešu atkarības, attiecības ģimenē ar personu ar garīgās attīstības traucējumiem un citas. Ieeja- bezmaksas. Laipni aicināti!

Ceturtais lekciju cikls, kas sastāv no 4 atsevišķām lekcijām, sāksies 2019.gada 19.novembrī Aizkalnes Tautas namā, Preiļu novadā.

ĪSUMĀ PAR CETURTO 4 LEKCIJU CIKLU

1.Tēma „Ķermeņa un emocionālās spriedzes mazināšanas paņēmieni” (19. novembrī)
Visvairāk cilvēku sūdzības ir saistītas ar “domu pārpildītību”,kas vairo arī ķermeņa spriedzi. Runāsim, kādas ir vienkāršas tehnikas, lai mazinātu emocionālo un fizisko saspringumu, apstādinātu nevajadzīgu domu plūsmu.

2.Tēma „Harmoniskas personības attīstīšanās priekšnoteikumi” (25. novembrī)
Sabalansētība dzīvē ir viena no nepieciešamākajām. Lekcija par cilvēka funkcionēšanas svarīgākajiem līmeņiem: fizisko, sociālo, emocionālo un garīgo.

3.Tēma „Dzīves mērķu uzstādīšanas formulas” (2. decembrī)
Lai gan mūsdienu sabiedrībā vēlmju aktualizēšana ir ļoti izplatīta, tomēr praksē var novērot, ka cilvēkiem nav skaidrs, ko viņi patiesībā dzīvē vēlas, kas nosaka šo vēlmju motīvus, kā sasniegt to, kāda atšķirība starp vēlmi un vajadzību.

4.Tēma „Dzīves iespēju saskatīšana pašrealizācijai” (10. decembrī)
Pašrealizācijas pamatā ir sava potenciāla apzināšanās un spēja to izpaust. Lekcijā pievērsīsimies izpratnei par potenciāla apzināšanos.

Sintija Ančeva

Vadītāja, Jaunatnes lietu speciāliste
sintija.anceva [at] preili.lv