Datums 28. marts, 2018 – 14. jūnijs, 2018
LaiksVisu dienu
Vieta Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikums

Eiropas Sociālā fonda projekta Nr.9.2.4.2/16/I/078 “Pasākumi Preiļu novada vietējās sabiedrības veselības veicināšanai un slimību profilaksei” ietvaros no marta līdz jūnijam turpināsies veselīga uztura pagatavošanas meistarklases, aicinot iesaistīties dažāda vecuma un sociālo grupu iedzīvotājus.

Nodarbības notiks Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikumā Preiļos, kur pirmajā pasākuma daļā uztura speciāliste Anita Kažemāka pastāstīs par veselīga uztura pamatprincipiem un pārtikas produktu uzturvielām, savukārt otrā daļā kopā ar pavāri, meistarklases vadītāju Ināru Liepiņu, dalībnieki varēs vērot un piedalīties dažādu ēdienu pagatavošanā un tos kopīgi nobaudīt. Katrai iedzīvotāju grupai ir piemeklēti to dzīvesveidam atbilstošākie pārtikas produkti, vienā nodarbībā dalībnieki varēs izmēģināt pagatavot no 4 līdz pat 8 dažādām interesantām receptēm. Rīsu pankūkas, ķirbju saldējums, biešu čipsi, veselīgie burgeri, pašgatavots musli, burkānu kotletes- tikai daži no ēdieniem. Pasākuma mērķis ir mainīt priekšstatu par to, ka veselīgs ēdiens ir dārgs un grūti pagatavojams.

Tā kā vietu skaits Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikumā virtuvē ir ierobežots, aicinām iepriekš pieteikties dalībai meistarklasēsTikai reģistrētiem dalībniekiem būs iespēja piedalīties pasākumā. 2018.gadā plānotas 4 veselīga uztura meistarklases, 28.martā sēdoša darba veicējiem19.aprīlī jauniešiem vecumā no 12 gadiem24.maijā personām ar invaliditāti14.jūnijā- senioriem. Tie kas, jau ir piedalījušies iepriekšējās meistarklasēs, aicinām uzrunāt draugus un paziņas, kuri vēl pasākumā nav piedalījušies.

Pasākums tiek īstenots Eiropas Sociālā fonda projekta Nr.9.2.4.2/16/I/078 “Pasākumi Preiļu novada vietējās sabiedrības veselības veicināšanai un slimību profilaksei” ietvaros. Projekta kopējais finansējums sastāda 116 915 euro, ko veido Eiropas Sociālais fonda finansējums un valsts budžeta finansējums. Projekts tiek īstenots 2017. – 2019.gadā.

Līga Upeniece,

Attīstības daļas projektu vadītāja