Statuss:
Noslēdzies
vkf_baneris_projekti.jpg

Latviešu oriģinālliteratūras autoru dialogs ar Preiļu novada lasītājiem “Satiec savu rakstnieku” 3. kārta

Projekts paredz:

Projekts Latviešu oriģinālliteratūras autoru dialogs ar Preiļu novada lasītājiem “Satiec savu rakstnieku” 3. kārta ir turpinājums divām iepriekšējām kārtām, kas tika atbalstītas 2015. gadā. Tās bija ļoti veiksmīgas tikšanās visās novada bibliotēkās, un mūsu lasītāji to atceroties lūdz turpināt aizsākto tradīciju – aicina savus autorus uz jaunu tikšanos.

“Literatūra, tāpat kā skolas, ir cilvēku audzināšanas, izglītošanas, garīgās attīstības, valodas kopšanas veids.” – tā Dace Rukšāne saka kādā intervijā.

Ar šiem autoru un lasītāju tikšanos pasākumiem bibliotēka veic domu, zināšanu, jaunu apjausmu uzkrāšanu un saglabāšanu lasītājos. Katra saruna ar autoru atstāj spilgtākas vai rāmākas, tomēr noteiktas asociācijas cilvēku prātos.

Lai bibliotēkas nepazaudētu esošos latviešu oriģinālliteratūras cienītājus un piesaistītu jaunus lasītājus, lai cilvēkos uzturētu dzīvu latviešu valodu, literatūru un vēlmi lasīt, vēlamies turpināt latviešu oriģinālliteratūras autoru dialogu ar katras novada bibliotēkas lasītāju.

Projekta finansējums un izmaksas:

VKKF piešķirtais finansējums 650 EUR

Projekta ieviešanas laiks: 2018. gada 12.03.–31.05.