Pašvaldībā

10. martā aizsardzības nozares vadība tikās ar Latvijas darba devējiem – uzņēmumu un pašvaldību iestāžu pārstāvjiem, lai pateiktos par viņu atbalstu un ieguldījumu Zemessardzes stiprināšanā 2022. gadā. Svinīgajā apbalvošanas ceremonijā piedalījās aizsardzības ministre Ināra Mūrniece, Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Leonīds Kalniņš, Zemessardzes komandieris pulkvedis Kaspars Pudāns un Latvijas darba devēji, kuri atbalstījuši Zemessardzi.

Apbalvošanas pasākuma laikā Preiļu novada domes priekšsēdētājs Ārijs Vucāns un Preiļu novada zemnieku saimniecības “Sudrabiņi” īpašnieks Juris Puduls saņēma Aizsardzības ministrijas Atzinības rakstus par sniegto atbalstu Zemessardzei 2022. gadā, stiprinot Latvijas aizsardzības spējas.

Novadnieks Juris Puduls ir pagodināts par saņemto ministrijas novērtējumu, norādot, ka sadarbību ar Zemessardzes 35. kājnieku bataljonu – atļaujot organizēt dažāda veida mācības viņa īpašumos, uztverot kā pašsaprotamu un patriotisku lietu. Zemnieku saimniecība “Sudrabiņi” Preiļu novada Stabulnieku pagastā nodarbojas ar jaukto lauksaimniecību (lopkopību un augkopību). Saimniecībā tiek uzturētas 100 slaucamas govis. Darbu sadalē aktīvi iesaistījusies arī jaunā paaudze, pieņemti arī algoti darbinieki. Saimniecības attīstīšanas veicināšanai, piesaistot Eiropas Savienības fondu līdzekļus, ir realizēti neskaitāmi investīciju projekti tehniskā aprīkojuma uzlabošanā un iegādē.

Zemessardzes atbalstītāju godināšana kļuvusi par ikgadēju tradīciju, ko Aizsardzības ministrija aizsāka 2017. gadā.

Informāciju sagatavojusi

Preiļu novada pašvaldības
Sabiedrības iesaistes un mārketinga daļa

ZS “Sudrabiņi”