Iedzīvotājiem

Bezmaksas e-seminārs ikvienam, kam rūp savas mājas apsaimniekošana “CIK REĀLS IR SCENĀRIJS, KA TUVĀKO 10 GADU LAIKĀ DAUDZI CILVĒKI PALIKS BEZ MĀJOKĻA?”

Latvijas vidusmēra iedzīvotāja mājoklis ir vecāks par viņu pašu un mājas ir būvētas laikmetā, kad energoresursu cenas bija zemas. Latvijā ir aptuveni 1 miljons mājokļu, no kuriem 69 % atrodas daudzdzīvokļu mājās. Dzīvojamo fondu galvenokārt veido 60.-80. gados būvētas sērijveida daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas, kurās ar katru gadu pieaug siltuma patēriņš, jo ēkas norobežojošās konstrukcijas nolietojas un māju tehniskais stāvoklis kļūst aizvien kritiskāks.

E-seminārs notiks:

  • 11. aprīlī plkst. 18.00
  • 20. aprīlī plkst. 10.00

Latvijas Dzīvokļu īpašnieku biedrību asociācija “Mājoklis” sadarbībā ar SIA “Force Lex” Pārvaldnieku izglītības iestādi aicina uz bezmaksas e – semināru ikvienu, kuram rūp savas mājas apsaimniekošana.

Asociācijas misija ir atbalstīt mājokļu attīstību, īstenojot uz zināšanām balstītas aktivitātes, piemēram, apmācības, konsultācijas, starptautiskos sadarbības projektus, un nodrošināt savu biedru atbalstu.

Neveicot savlaicīgu ēkas renovāciju un siltināšanu, maksājumos par siltumu dzīvokļu īpašnieki visdrīzāk samaksās naudu, par kuru varēja māju renovēt un galu galā būs spiesti palikt bez mājokļa, jo mājas ekspluatācija vairs nebūs iespējama un mājoklis būs jāzaudē.

Semināra programma:

  1. Vai ēkas dzīvildze atkarīga tikai no ēkas prasmīgas uzturēšanas?
  2. Ko tas nozīmē – mājas ekspluatācija vairs nebūs iespējama un mājoklis būs jāzaudē?
  3. Kad ēkas faktiskais mūžs var pārsniegt vidējo nama kalpošanas ilgumu?

Vada: Mg. iur. Dace Vārna – eksperts namu apsaimniekošanas jautājumos ar 20 gadu pieredzi. Asociācijas “Mājoklis” dibinātāja un valdes priekšsēdētāja, SIA “Force Lex” dibinātāja, komercpilnvarniece.

Reģistrācija: rakstot uz info@majoklis.lv vai piesakoties.

Vairāk par Asociāciju “Mājoklis”: www.majoklis.lv

 

Informāciju sagatavojusi

Asociācijas “Mājoklis”
Valdes priekšsēdētāja Dace Vārna