Valstī

Gaidot ikgadējo starptautisko vides akciju Zemes stunda, kas šogad norisināsies 25. martā, Pasaules Dabas Fonds sadarbībā ar uzņēmumu “Tetra Pak” aicina piedalīties konkursā “Klimata vēstnieks kultūrā un mākslā”. Šogad konkursa mērķis ir īpaši izcelt un godināt mākslas un kultūras jomas pārstāvjus. 

Konkursā var pieteikties vai tikt pieteikts ikviens mākslas un kultūras jomas pārstāvis Latvijā no dažādām sfērām (piemēram, mūzika, deja, vizuālā māksla, mode,  daiļamatniecība, kinematogrāfija, literatūra u.c.), kas ikdienā piekopj videi draudzīgu dzīvesveidu vai dabas daudzveidības un klimata tēmas risina radošajā darbībā.

Pieteikšanās ir izsludināta divās nominācijās:

  • Dabai draudzīga dzīvesveida vēstnieks (mākslas un/vai kultūras jomas pārstāvis) – var pieteikties vai tikt pieteikts Latvijas valsts iedzīvotājs, kurš darbojas mākslas un/vai kultūras jomā un piekopj videi draudzīgu dzīvesveidu savā ikdienā.
  • Dabai draudzīga dzīvesveida vēstnieks sabiedrībā (mākslas un/vai kultūras jomas pārstāvis) – var pieteikties vai tikt pieteikts Latvijas valsts iedzīvotājs, kurš darbojas mākslas un/vai kultūras jomā un ir guvis būtiskus panākumus, risinot vides tēmas savā radošajā darbībā, tā iedvesmojot citus.

Pasaules Dabas Fonda vides izglītības un sabiedrības iesaistes programmas vadītāja Elīna Pekšēna: “Klimata vēstnieka konkurss nu jau kļuvis par skaistu tradīciju, kas pierāda, ka mūsu vidū ir daudz atbildīgu cilvēku, kas mīl dabu ne vien vārdos, bet arī darbos. Šogad, kad visu Latviju vienos pasaulē atzīts izcils un ilglaicīgs kultūras notikums – Vispārējie latviešu Dziesmu un deju svētki, Pasaules Dabas Fonds vēlas īpaši izcelt un godināt radošo jomu cilvēkus. Konkurss ir iespēja pastāstīt par sevi vai savu līdzgaitnieku, sniedzot iedvesmu citiem un rosinot aizvien jaunus darbus un rīcības mūsu planētas labā.“

Pieteikties klimata vēstnieka konkursam var līdz 2023. gada 6. martam (ieskaitot) vietnē ej.uz/klimatavestnieks2023. Konkursa “Klimata vēstnieks kultūrā un mākslā” nolikums pieejams vietnē.

Katras nominācijas uzvarētājs iegūs dāvanu karti 500 eiro vērtībā aktīvās atpūtas inventāra veikalā “Ceļotājs”. Konkursa uzvarētāji tiks godināti Zemes stundai veltītā koncertā.

Plašākai informācijai:

Katrīna Madara Stadgale,
Klimata programmas vadītāja,
kstadgale@pdf.lv,
mob.: +371 20417706