Sportā

Preiļu novada Bērnu un jauniešu sporta skolas zālē 28. februārī un 7. martā notiks top! kausa pirmā posma sacensības Preiļu novadam. Kopā piedalīsies 16 komandas no 6 skolām (Preiļu 1. psk., Preiļu 2. vsk., JEPVĢ, Aglonas vsk., Vārkavas psk., Rušonas psk.).

Pēc divu gadu pārtraukuma sadarbībā ar top! veikalu tīklu LVF atjaunojusi jauniešu gaidītākās volejbola sacensības (iepriekš sauktu par “Lāses kauss”, “Piena Spēka kauss”). Projekts šo gadu laikā ir spējis saglabāt savu pamatideju – popularizēt veselīgu un sociāli aktīvu dzīvesveidu jauniešu vidū, kā arī veicināt viņu interesi par volejbolu.

Sacensības top! kausa ietvaros norisinās no februāra līdz marta beigām, lai cīnītos par dalību finālā 16. aprīlī Rīgā. Vispārizglītojošo skolu komandām šādas sacensības notiek jau 19. reizi. Šogad kausa izcīņas atbalstītājs ir Latvijā lielākais vietējais veikalu tīkls “top!”, kas darbojas kopš 2000. gada.

No februāra līdz martam top! kausa atlases sacensības norisinās 28 teritorijās, iesaistoties 34 novadiem / valstspilsētām un aptverot gandrīz visu Latviju – no Liepājas līdz Limbažu, Valkas, Balvu un Krāslavas novadiem. Šajā posmā tiek spēlēts savā teritorijā, noskaidrojot labākās komandas, kas iekļūs finālposmā.

Sacensības notiek četrās vecuma kategorijās: 1. grupa: vidusskolas zēni (2003.-2006. gadā dzimušie), 2. grupa: vidusskolas meitenes (2003.-2006.), 3. grupa: pamatskolas zēni (2007.-2010.), 4. grupa: pamatskolas meitenes (2007.-2010. gadā dzimušās).

Skolēnu kausa finālposms ieplānots 16. aprīlī Skonto hallē, kas atrodas Rīgā, Emiļa Melngaiļa ielā 1a. Katrā vecuma grupā ne vairāk par 33 komandām cīnīsies par 1.-3. vietu top! kausā.

Vairāk informācijas