Iedzīvotājiem

Aicinām visus interesentus 15. februārī plkst. 12.00 noskatīties tiešsaistes diskusiju par ēku renovāciju un energoefektivitātes paaugstināšanu “Kāpēc atjaunot daudzdzīvokļu ēkas?”, kas tiek rīkota kampaņas “Gribu dzīvot efektīvi!” ietvaros.

Diskusiju organizē biedrība “Taureņa efekts” un skatītāji to varēs vērot portālā tvnet.lv un facebook.com profilā “Mana vide”. Diskusijas mērķis ir iepazīstināt iedzīvotājus ar dažādiem pasākumiem ēku atjaunošanai un energoefektivitātes paaugstināšanai, realizējot gan tehniskus, gan funkcionālus uzlabojumus, tādējādi samazinot siltumenerģijas patēriņu apkures sezonā līdz pat 60 %.

Diskusijā piedalīsies SIA “Ogres Namsaimnieks” energoefektivitātes projektu koordinators Jānis Ungurs, “Altum” energoefektivitātes programmu departamenta vadītāja Ieva Vērzemniece un Rīgas Tehniskās universitātes Vides aizsardzības un siltuma sistēmu institūta vadošā pētniece un inženierzinātņu doktore Ruta Vanaga. Pasākumu moderēs Artis Ozoliņš.

Eiropas Zaļā kursa iniciatīva paredz, ka līdz 2050. gadam Eiropas Savienības valstīs ir jāsasniedz klimata neitralitāte, un tā tiešā veidā attiecas arī uz daudzdzīvokļu namiem, kam jākļūst energoefektīviem jeb jāpanāk tas, lai siltums paliek mājā, nevis izplūst gaisā, kaitējot dabai un cilvēka veselībai.

Lai iedzīvotājiem sniegtu ieteikumus, par to kā atjaunot ēkas, padarot tās energoefektīvas, samazinot rēķinus, kopā ar diskusijas ekspertiem paredzēts runāt par dažādiem jautājumiem, tostarp:

  • Kāds ir daudzdzīvokļu ēku tehniskais stāvoklis Latvijā?
  • Vai un kāpēc daudzdzīvokļu ēku atjaunošana Latvijā notiek gausi?
  • Kādi soļi veicami, lai atjaunotu ēku?
  • Kāds un cik lielā apjomā ir pieejams valsts un pašvaldību līdzfinansējums ēku renovācijai?

Informatīvā kampaņa “Gribu dzīvot efektīvi!” tiek realizēta ar Latvijas vides aizsardzības fonda finansiālo atbalstu. Kampaņas mērķis ir veicināt sabiedrības izpratni, skaidrojot ēku atjaunošanas efektivitāti un nepieciešamību, kā arī ēku energoefektivitātes jautājumu risināšanu, atbilstoši valsts piedāvāto līdzfinansējumu iespējām.

Plašāka informācija:

Šarlote Lamberte
Projektu vadītāja
Tel. +371 26377733
E-pasts: sarlote.lamberte@olsen.lv