ZĪMOLA STĀSTS

Zīmola nosaukuma izcelsme ir saistīta ar Aglonas garīgo strāvojumu, zilajiem ezeriem, zaļajiem mežiem, sīkstajiem un patiesi darbīgiem novada mājražotājiem, amatniekiem, uzņēmējiem, kuri veicina tūrisma nozares attīstību. Pateicoties viņu nepagurstošajai gribai attīstīties, zināšanu iedvesmotai uzņēmībai un dabas resursu dāsnumam, mēs esam lepni par Aglonas Tūrisma un informācijas centra zīmolu – AGLONA TIC. Kas veido zīmola saturu un vērtības?

Logotipu veido nosaukums “AGLONA TIC” un grafiskie elementi – simbols ar egles stiebru un Aglonas bazilikas siluetu. Simbolu apvienojošā sastāvdaļa ir apakšdaļā izvietotās viļņotās strāvojuma līnijas.

Pamatvērtība – Aglonas strāvojums:

Aglona ir garīgā strāvojuma avots, kas ir ieskauta Latgales dzidro ezeru un bagātīgo mežu ielokā.
Aglona ir vieta, kur TIC garīgumam, cilvēka spējām un dabas harmonijai.
Aglona patiesi TIC ikvienam!

Vārdu zīmes nozīme:

Vārdu zīme AGLONA TIC sastāv no burtveidola, kas vizuāli iekodē vēstījumu par strāvojumu, dinamiku un dabas viļņojumu, kas piemīt Aglonai.
Strāvojums, kurš ik gadu spēj sapulcināt neskaitāmu cilvēku skaitu no visas Latvijas un pat no tālākajiem pasaules nostūriem.

Simbols:

AGLONA TIC simbols iekļauj egles stiebru, kas simbolizē Aglonas pilsētas nosaukuma pirmsākumu.
Kā otra, neatņemama simbola sastāvdaļa, ir Aglonas bazilikas siluets.
Simbola apvienojošā sastāvdaļa ir apakšdaļā izvietotās viļņotās strāvojuma līnijas, kas simbolizē garīgo un dabas pacilāto sajūtu.

Krāsas:

AGLONA TIC zīmola krāsu paleti veido četri toņi. Primārie ir zeltainais okeris, pelēcīgs vai debesu zilais tonis, kurus papildina neitrāli melnais.

Vizuālā valoda un zīmola izmantošana:

Jauno “AGLONA TIC’’ zīmolu var ļoti daudzpusīgi izmantot, piemēram, reklāmas, publikāciju, apdrukas, baneru, vizuālo noformējumu, objektu norādes, diplomu, vietējo ražojumu marķējumu, reprezentatīvajos materiālos utt.

Komunikācijā – gan savstarpēji un ar iedzīvotājiem, gan ar novada viesiem un sadarbības partneriem. Komunikācija izmantojot jauno zīmolu veido patriotisma, tradīciju un lepnuma sajūtu par savu izcelsmi!

Jaunizveidoto brendu ir iespēja izmantot Preiļu novada Tūrisma attīstības un informācijas centriem un  vietējiem uzņēmējiem, tūrisma pakalpojumu sniedzējiem, iepriekš saskaņojot lietošanu ar Preiļu novada TAIC!

Logotipa versijas:

Logotipa lietojumā jāizmanto šādi krāsu kodi:

Zeltainais oķeris
Pantone P17-6 U
CMYK 0/ 28/ 67/ 0
RGB 255/ 190/ 104

Pelēcīgs
Pantone P 13-1 U
CMYK 11/ 11/ 17/ 0
RGB 223/ 217/ 205

Debesu zilais
Pantone 110-B U
CMYK 92/ 59/ 8/ 0
RGB 255/ 255/ 255

Melns
Pantone Black
CMYK 100/ 100/ 100/ 100
RGB 0/ 0/ 0

Komunikācijas materiāla paraugs:

Ar visiem izstrādātajiem materiāliem (fontiem, grafiskajiem elementiem, logotipa versijām, vietu simboliem) var iepazīties.

“AGLONA TIC’’ zīmols ir pielietojams tikai saskaņā ar grafiskās komunikācijas vadlīnijām.

Zīmola “AGLONA TIC” grafisko vadlīniju autors, dizaineris: Alvis Berngards

Zīmola “AGLONA TIC” projekta vadītāja: Anete Urka, Preiļu novada pašvaldības Sabiedrības iesaistes un mārketinga daļas vadītāja, +371 22443812, anete.urka@preili.lv

www.visitpreili.lv
Facebook @visitAglona

Informāciju sagatavoja

Aglonas Tūrisma un informācijas centra darba organizatore
Anna Stafecka