Senioriem Nevalstiskajās organizācijās

Vēja un puteņu spārniem jau aizsteidzies Jaunā gada janvāris. Saskaņā ar ķīniešu kalendāru jaunais gads sākas 22. janvārī. Preiļu novada Pensionāru biedrības valde nolēma papētīt, kā jauno gadu sagaida Ķīnas ļaudis.

Pasākumu ievadīja Preiļu novada Pensionāru biedrības valdes priekšsēdētāja Marija Briška ar informāciju par pasākuma gaitu, satikšanās prieku, aktīvu dalību biedrībā un atsaucību. “Visdārgākais, ko otram dāvāt varam, ir laiks, ir patiesi atvērta mūsu sirds, bet kopā pa īstam, tad patiesi skaists kļūs pilnīgi viss,” tā Marija Briška. Sākumā notika radošā darbnīca, kur visi dalībnieki, vairāk kā 36 pensionāri, izgatavoja vēdeklīšus – vienu no sieviešu atribūtiem. To vadīja biedrības valdes priekšsēdētāja, mūsu ideju ģeneratore Marija Briška. Katra dalībniece uz vēdekļa uzrakstīja apsveikumu un uzdāvināja to viena otrai. Ar lielu interesi klātesošie noklausījās seniores Dainas Pličas stāstījumu par ķīniešu virtuvi – ēdieniem un dzērieniem. Klājot galdu, vēlams izmantot baltas un zeltainas, zilas un melnas krāsas. Liela uzmanība pievērsta kopīgai pelmeņu izgatavošanai. Par Ķīnas simbolu – pūķi pastāstīja seniore Marija Volkova. Ar ķīniešu horoskopu iepazīstināja seniore Valentīna Kudiņa.

Jaunais gads tiks aizvadīts Melnā ūdens truša paspārnē. Trusis – mīksts, draudzīgs un mājīgs. Gads sola labestību, romantiku, komunikāciju, ģimenes laimi. Zināms, ka “trusis” lieliski rūpējas par naudu, ienesot finansiālajā situācijā bagātību un labklājību. Tā kā Preiļi 11. februārī svinēs savas pilsētas 95. gadadienu, Preiļu novada pensionāri novēl, lai šie horoskopa labie novēlējumi piepildās arī pie mums.

2023. gada devīze varētu būt “Strādāt gudrāk, nevis smagāk!”. Lai katrā mājā ienāk labestība, mājīgums un labklājība, lai biežāk ir saulīte un mēs sirsnīgi uzsmaidītu viens otram. Šādu domu izteica arī pensionāre no Ukrainas. Patīkami, ka vairākas no viņām aktīvi piedalās mūsu biedrības rīkotajos pasākumos. Seniores ir pateicīgas, ka atradušas šeit atbalstu un sapratni, apmeklējot mūsu biedrību jebkurā laikā.

Mājīgumu un siltumu pie garšīgas kafijas tases nodrošināja vokālais ansamblis “Virši” ar savu jauno programmu.

Vērtīgu informāciju saņēmām no mediķiem, kuri darbojas uzņēmumā “ERSAG”. Uzzinājām par jaunumiem medicīnā un higiēnas produktiem, par vitamīnu izmantošanu ziemas laikā senioriem.

Preiļu novada Pensionāru biedrības valdes vārdā valdes priekšsēdētāja Marija Briška pateicās visiem par sirds siltumu, pozitīvām emocijām piepildītu dvēseli, novēlēja raženu, veiksmīgu un labestības pilnu gadu.

Informāciju sagatavojusi

Preiļu novada Pensionāru biedrības valde