Pašvaldībā

Lai autobraucējiem un citiem Preiļu pilsētas iedzīvotājiem kliedētu neizpratni par to, kādēļ krustojumā, izbraucot no Preiļiem uz Riebiņiem, vēl joprojām nav atjaunots ceļa segums, SIA “PREIĻU SAIMNIEKS” Ūdensapgādes un kanalizācijas ārējo tīklu un sistēmu daļas vadītājs Aleksandrs Lapuha skaidro, ka pēc maģistrālā ūdensvada caurules bojājuma bija nepieciešams veikt ūdensvada remontdarbus, kas norisinājās aizvadītā gada septembra mēneša nogalē.

Rakšanas darbu procesā bija novērojami lieli ūdens zudumi zemes slāņos zem asfalta, kas, savukārt, radīja tukšas vietas šajos slāņos. Šobrīd ir būtiski, lai tās aizpildītos ar smiltīm un ūdeni, veidojoties zemes sablietējumam. Savukārt, zemes sablietēšanos var panākt, ja ir spiediens uz zemes slāņiem, piemēram, pietiekoši intensīvas transportlīdzekļu kustības laikā pāri šim ceļa posmam. Jāņem vērā arī laikapstākļi – lai šo ceļa posmu noasfaltētu kvalitatīvi, ar efektīvu finanšu līdzekļu izlietojumu, un, lai tas kalpotu ilgtermiņā, asfalta seguma atjaunošanai nepieciešams karstais vasaras asfalts, kuru var izmantot, kad vidējā dienas gaisa temperatūra nav zemāka par +5°C.

Pašlaik situācija tiek kontrolēta. Kā pagaidu risinājums, kā šo posmu uzturēt, lai neveidojas bedre, ir tā nobēršana ar šķembu. Tiklīdz būs atbilstoši laikapstākļi, ceļa segums tiks atjaunots.

SIA “PREIĻU SAIMNIEKS” atvainojas par sagādātajām neērtībām un aicina iedzīvotājus būt saprotošiem.

Informāciju sagatavojusi

SIA “PREIĻU SAIMNIEKS”
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Sigita Āboliņa