Pagastos Iedzīvotājiem

No 14. līdz 15. janvārim Preiļu novada Rušonas pagasta teritorijā notiks Zemessardzes 35. kājnieku bataljona mācības, kuru laikā zemessargi pilnveidos kaujas spējas ziemas apstākļos.

Zemessardzes 35. kājnieku bataljona mācības norisināsies iepriekš saskaņotā AS “Latvijas valsts meži” teritorijā, Rušonas pagastā. Šajā apvidū pārvietosies militārā tehnika, karavīri un zemessargi formas tērpos ar strēlnieku ieročiem. Iespējami īslaicīgi satiksmes ierobežojumi.

Mācību uzdevumu izpildes laikā tiks lietota mācību munīcija un kaujas imitācijas līdzekļi, kas rada troksni, bet neapdraud cilvēku veselību un dzīvību. Tomēr, atrodot mācību vietās nezināmus priekšmetus, tos aizliegts aiztikt vai pārvietot. Militāro mācību laikā tiks ievērotas ugunsdrošības un dabas aizsardzības prasības, izmantotās teritorijas pēc uzdevumu izpildes nepieciešamības gadījumā tiks sakoptas.

Nacionālie bruņotie spēki aicina iedzīvotājus ar sapratni izturēties pret Zemessardzes aktivitātēm, kas vērstas uz valsts aizsardzības spēju pilnveidošanu.

Ja Jūs interesē iespēja pievienoties Zemessardzes 35. kājnieku bataljonam, zvaniet uz  tālruni – 22048399. Plašāka informācija –  www.esizemessargs.lv.

Informāciju sagatavoja:

Zemessardzes 3.Latgales brigādes
ZS 35. kājnieku bataljona
Komunikācijas nodaļa
Tālrunis: +371 25530455
e-pasts: ilze.kivleniece@mil.lv

Foto: no Zemessardzes 35.kājnieku bataljona arhīva