Atbalsts Ukrainai

Jau 13. gadu TVNET rīkoja Ziemassvētku labdarības akciju “Sagādā prieku“, kuras laikā ar lasītāju lielo atbalstu iepriecināti jau vairāk nekā 400 bērnu. Arī 2022. gads nebija izņēmums, kad tika turpināta sirdssiltā tradīcija. Notikumi pasaulē šoreiz rosināja lūgt vēstules rakstīt bērnus, kuri patvērumu no kara šausmām un posta ir raduši Latvijā, tāpēc TVNET mudināja savus lasītājus kļūt par rūķiem tieši ukraiņu bērniem.

TVNET Ziemassvētku akcijai “Sagādā prieku” vēstules uzrakstīja 47 bērni vecumā no 7 mēnešiem līdz 17 gadiem. Vēstules rūķiem bija darinātas īpaši rūpīgi – ar zīmējumiem un laba vēlējumiem Ziemassvētku vecītim. No Preiļos patvērumu radušajām ģimenēm savas vēlmju vēstules nosūtīja 14 bērni. Viņu vēstulēs starp ļoti praktiskām vēlmēm – dators vai citas ierīces mācību procesam, pavīd pavisam cilvēcīgas vēlēšanās, bet galvenokārt bērni ilgojas pēc miera un gaida atgriešanos savās mājās. 

2022. gada 20. decembrī Rīgā, VEF kultūras pilī visiem vēstuļu rakstītājiem – bērniem no Ukrainas notika kopīgs pasākums, ko organizēja TVNET un Latvijas Bērnu fonds. Pasākumā visus ļoti iepriecināja mūziķes Aminatas emocionālais priekšnesums ģitāras pavadījumā. Kad atskanēja dziesma ukraiņu valodā, visi sāka dziedāt līdzi, plaukšķināt un kustēties dziesmas ritmā. Katrs bērniņš pacietīgi gaidīja savu kārtu, un, kad tika izsaukts, sirsniņai dauzoties, nāca pēc kārotās dāvanas. Skanēja gan gari dzejoļi, gan mazītiņi pantiņi ukraiņu valodā. Bija arī pavisam īsi, kautrīgi norunāti dzejolīši, aizkustinoši sajaucot rindas. Neticami, bet bija arī ukraiņu bērni, kuri cieņā pret valsti, kas sniedz patvērumu, bija iemācījušies “Balts sniedziņš snieg uz skujiņām…”.

Plašāk par akciju un pasākumu TVNET rakstā.

Foto: Jānis Škapars / TVNET