Pagastos

2022. gada 14. jūnijā Preiļu SD Vārkavas paku izdales punkts kopīgi ar “Ģimenes palīdzības centru “Ligzda”” sadarbībā ar Eiropas atbalsta fondu vistrūcīgākajām personām organizēja papildpasākumu “Radošā darbnīca “Veselīgs dzīvesveids – sevis pilnveidošana””. Pasākumu vadīja psiholoģe – psihoterapeite Inga Reinfelde.

Viņa savu lekciju iesāka ar to, ka mēs ļoti maz pievēršam uzmanības paši sev, nerūpējamies par savu veselību. Visas problēmas un slimības rodas mūsu galvā. Prātā ilgāk saglabājas negatīvās situācijas, domājot par tām, piesaistām sev negatīvismu. Tādēļ ir svarīgi veselīgi un adekvāti atbrīvoties no tā. Pozitīvās domas – es pieņemu sevi, savus apkārtējos vai viņus mīlu- prātā ienāk daudz retāk. Pozitīvais mums ir jāvairo, jo negatīvais mūsos ir samilzis. Psiholoģe sniedza ļoti pamācošu un saprotošu lekciju par mūsu domām, kā caur savu ķermeni mēs varam daudz ko izdarīt sevis pilnveidošanā, savas veselības labā. Ir jāveic iekšējais darbs ar sevi, un tā ir katra mūsu izvēle, vai padoties negācijām un slimot, vai dzīvot ar smaidu un pozitīvām emocijām. Nedrīkst paņemt uz sevi visu dzīves smagumu, ir jānomet tā smagā nasta no saviem pleciem.

Lekcija noritēja pusotras stundas garumā, lekcija mijās ar praktisku uzdevumu veikšanu, un nobeigumā mūzikas pavadībā dejojām.

Katrs mērķgrupas klients uz papildpasākumu tika uzaicināts telefoniski. Paku izdales vietā un pie ziņojuma dēļa bija pielikta afiša par papildpasākuma norises laiku un vietu. No attālākām vietām uz papildpasākumu tika atvesti ar pašvaldības autotransportu. Pavisam piedalījās 18 personas, mērķgrupas personu skaits bija 10. Pasākuma nobeigumā klienti tika iepazīstināti ar nākošo papildpasākumu jūlijā. Visi bija apmierināt, jo daudz ko uzzināja jaunu par sevi.