Senioriem Nevalstiskajās organizācijās

Baltā ziema ir atnākusi ar visām savām pilnvarām – balto krāsu, ar pamatīgu salu, ar sniega puteņu sanestām vērpetēm un sen neredzētiem sniega kalniem… Pārvērtības dabā rosina cilvēkus pārdomām, ka drīz jau būs Ziemassvētki. Preiļu novada Pensionāru biedrības valde aicināja seniorus uz kopēju pasākumu, lai godinātu ziemas atnākšanu.

Radošajā darbnīcā tika “darināti” cimdi. Cik liels bija darbošanās un radošuma prieks! Cik koši sanāca “cimdiņi”! Preiļu novada Pensionāru biedrības valdes priekšsēdētāja Marija Briška uzteica katru darinātāju, par katru cimdiņu izteica mīļus vārdus, pozitīvu raksturojumu un darinātāja noskaņu kopējā darbā. Tagad cimdiņi ir nonākuši izstādē Pensionāru biedrībā. Valdes locekles Valentīna Dzene un Marija Volkova atcerējās ticējumus par ziemu un Ziemassvētkiem. Patīkami, ka arī klātesošajiem bija, ko teikt par saviem novērojumiem dabā ziemas laikā. Tā kā, gatavojoties šim pasākumam, seniori izveidoja savu labāko darbu izstādi, visi – vairāk kā 30 seniori saņēma Ziemassvētku pārsteigumus. Aicinām interesentus apskatīt šo daudzveidīgo izstādi.

Uz pasākumu bija ielūgti ukraiņu seniori. Piedalījās radošajā darbnīcā. Viena no tiem augsti novērtēja darbošanos mūsu kolektīvā un pasākumu kopumā.

Sirdis sildīja ne tikai karstā tēja un garšīgie našķi, bet arī muzikāls sveiciens vokālā ansambļa “Virši” izpildījumā. Ansambli tagad vada Līga Gžibovska. Kolektīvs ir atjaunojies ar jaunām dziedātājām.

Pasākuma dalībnieki piedalījās akcijā “Ziemassvētku kamanās”, lai iepriecinātu Sociālā aprūpes centra “Preiļi” iemītniekus.

“Lai mums visiem mierīga pirmssvētku nedēļa, jo Ziemassvētku gaidīšanas laiks atver sirdis siltumam, mīļumam. Tas ir laiks, kad mēs spētu atdot visu – pat pašu dārgāko, lai tikai būtu viens otram blakus, lai būtu starp tiem cilvēkiem un tajā vietā, kur mums ir omulīgi un mierīgi. Mīliet tos, kas vienkārši ir blakus, kas sasildīs ar siltu vārdu, smaidu, kas vienkārši palīdz dzīvot,” tā novēlēja Preiļu novada Pensionāru biedrības valdes priekšsēdētāja Marija Briška.

Informāciju sagatavojusi

Preiļu novada
Pensionāru biedrības valde