3. decembrī, Starptautiskajā cilvēku ar invaliditāti dienā, Tiesībsargs sadarbībā ar Invalīdu un viņu draugu apvienību “Apeirons” un Latvijas Nacionālo bibliotēku (LNB) svinīgā apbalvošanas ceremonijā LNB Ziedoņa zālē pasniedza galvenās balvas un atzinības konkursa “Gada balva cilvēku ar invaliditāti atbalstam” šī gada laureātiem un sumināja iepriekšējo divu gadu uzvarētājus.

Kategorijā “Kolektīvais sniegums” Atzinību nominācijā “Gada palīgs” saņēma Viduslatgales pārnovadu fonda komanda. Balvu par līdzdalību, palīdzību un dažādiem atbalsta pasākumiem cilvēkiem ar invaliditāti pasniedza tiesībsargs Juris Jansons.

Viduslatgales pārnovadu fonds ir vienīgais kopienas fonds Latgalē, kas darbojas Preiļu un Līvānu novados. Fonda mērķis ir sekmēt un attīstīt vietējās kopienas izaugsmi, mērķtiecīgas ziedošanas tradīcijas un kopienu filantropiju Latgalē.

“Pateicamies draugiem, kas nominēja un žūrijai, kas novērtēja mūsu darbu! Jūtamies pagodinātas! No savas puses pateicamies atbalstītājiem un ziedotājiem, pateicoties kuriem, varam palīdzēt bērniem ar īpašām vajadzībām! Pateicamies arī mūsu pastāvīgajiem atbalstītājiem Borisa un Ināras Teterevu fonds,” tā par saņemto atzinību izteicās Viduslatgales pārnovadu fonds.

Konkurss ir kļuvis par neatņemamu Tiesībsarga biroja un sadarbības partneru ikgadēju tradīciju un šogad jau astoto gadu pēc kārtas tas tika rīkots ar mērķi novērtēt un atbalstīt tos cilvēkus, organizācijas un uzņēmumus, kuri aktīvi pārstāvējuši cilvēku ar invaliditāti intereses. Nominantus varēja pieteikt divās kategorijās – “Individuāls sniegums” un “Kolektīvs sniegums” – kopumā astoņās nominācijās. Šī gada konkursā saņemts līdz šim lielākais pieteikumu skaits – kopā 65 pieteikumi.

Informāciju sagatavojusi

Preiļu novada pašvaldības
Sabiedrības iesaistes un mārketinga daļa