Izglītībā

3. decembrī Rīgā notika XXVI stāstnieku konkurss “Teci, teci, valodiņa 2022”, kurā piedalījās labākie stāstnieki no visas Latvijas. Katram dalībniekam vajadzēja pastāstīt pasaku, atgadījumu no dzīves, anekdoti. Dalībnieki tika vērtēti dažādās vecuma grupās.

No Vārkavas pamatskolas ceļazīmi uz Rīgu izcīnīja trīs folkloras kopas „Vuolyudzeite“ audzēkņi – Mārtiņš Upenieks, Elvis Laganovskis un Reinis Kancāns. Rīgā savu stāstītprasmi lieliski pierādīja Reinis Kancāns (2.kl.), iegūstot 2. pakāpes diplomu un titulu „Lielais stāstnieks“. Reinis konkursā piedalās jau otro gadu. Elvis Laganovskis (7.kl.) ieguva 1. pakāpes diplomu un titulu „Dižais stāstnieks“. Elvis konkursā piedalījās jau 7. reizi. Šoreiz Mārtiņš Upenieks (8.kl.) bija devies koncerttūrē ar Preiļu Mūzikas un mākslas skolas orķestri uz Poliju. Skolēnus katru gadu sagatavo konkursam skolotāja Helēna Ērgle.

Pēc konkursa skolēni iepazina Vecrīgu, apmeklēja Latvijas Nacionālo bibliotēku. Skolēni apskatīja garāko šalli Latvijai (156 m un 80 cm), apmeklēja izstādi “BIKI-BUKI” un vēroja Rīgas panorāmu no bibliotēkas 12. stāva.

Informāciju sagatavojusi

Vārkavas pamatskolas pārstāve
Inga Some