Pašvaldībā

Lepojamies un atbalstām! Preiļu Tūrisma attīstības un informācijas centra kolektīvs ir patiesi lepns.

1. decembrī Aglonas Radošo industriju centrā (Aglonas RIC) Aglonā Latgales Tūrisma konferencē un Tūrisma gada balvu pasniegšanā nominācijā “Tūrisma profesionālis” balvu saņēma gide Irēna Kjarkuža. No 1998. gada Irēna darbojas tūrisma jomā. 25 darba gadi radoši aizvadīti tūrisma nozarē! No 1999. līdz 2017. gadam Irēna darbojās Preiļu TIC vadītājas amatā. Irēnu visi pazīst kā dziedošo gidi Preiļos. Ekskursijas programma pa Preiļiem un Preiļu muižas parku ir viņas veidota. Arī dziedāšana ekskursantiem ir Irēnas pašas iniciatīva. Kad tika atjaunota kapela Preiļu muižas parkā, tieši ekskursanti pamudināja Irēnu dziedāt tur, lai parādītu unikālo kapelas akustiku un izbaudītu emocijas, ko sniedz Irēnas skaistā balss.

No Preiļu novada šogad Latgales Tūrisma gada balvai nominēja pretendentus vēl divās nozarēs. Starp labākajām tūrisma mītnēm laukos tika nominēta brīvdienu māja “Duni” Preiļu novadā un nominācijā izcilības balva tūrismā (ko pasniedz tūrisma objektam, kas sniedzis vērā ņemamu ieguldījumu visa Latgales reģiona tūrisma jomas attīstībā) – Preiļu muižas komplekss un parks.

Lepojamies un turpinām darboties kopā arī turpmāk, lai veicinātu Preiļu novada tūrisma attīstību.

Latgales Tūrisma balva ir gada nozīmīgākais tūrisma nozares pasākums. Tūrisma balvas mērķis ir izcelt labākos nozares profesionāļus – tūrisma uzņēmējus, gidus, tūrisma centru darbiniekus, tos cilvēkus, kuri ikdienā ar lepnumu darbojas Latgales tūrisma nozarē un veicina kopējo reģiona atpazīstamību.

Informāciju sagatavoja

Preiļu novada tūrisma attīstības un informācijas centrs