Nevalstiskajās organizācijās

Ticēsim – smaids, laipnība un labs vārds vij liepu laipu, lai apmainītos  ar nesavtīgiem simpātijas izpaudumiem.

Svētdien, 27. novembrī, septiņi aktīvākie Preiļu novada Pensionāru biedrības seniori devās uz Vecpiebalgu. Bijām ciemiņi Vecpiebalgas senioru kluba “Pīlādzītis” Adventes vainaga iedegšanas svētkos “Balti apsnieg pasaule”.

Katru gadu, izņemot pandēmijas divus gadus, Vecpiebalgas Kultūras namā pulcējas pensionāru kopas un biedrības, kuru nosaukumos ir “Pīlādzītis”. Tā kā seniori arī maina dzīvesvietas, Preiļu novada pensionāru biedrībai ir pievienojusies Ritas kundze no Saulkrastu novada senioru biedrības “Sējas Pīlādzis”. Tad nu Preiļu novada seniori arī tika uzaicināti uz pasākumu kā “Pīlādzīšu” draugi.

Atpūtas pasākums bija ļoti draudzīgs, silts un uzrunājošs. Visi ciemiņi tika sagaidīti ar labvēlīgu smaidu un nevienu neapbēdināja vēsā, maz apkurinātā zāle. Malkojot tēju un kafiju, baudot māsu Legzdiņu uzstāšanos, kļuva arvien siltāk… Tad, kad muzicēja Artūriņš no Madonas, visi laidās dejās un rotaļās. Visi, vairāk kā simts, dalībnieki no Cēsīm, Sējas, Taurenes, Dzērbenes, Inešiem, Zosēniem un Vecpiebalgas, bija aizmirsuši par ikdienas rūpēm, veselības likstām, skaisti saposušies un labā noskaņojumā, ļāvās pasākuma valdzinājumam.

Pirms došanās mājup, sākot atvadīties, visi sapratām, ka esam ieguvuši jaunus draugus. Paši kļuvuši par draugiem tik daudziem dzīves gudriem savu gadu gājuma cilvēkiem. Nespējām daudziem paspiest roku vai apkampties, bet visiem uzsmaidījām gan.

Arī mēs jaunos draugus uzaicinājām apciemot Preiļus, lai viņi priecātos par Preiļu mazpilsētas īpašo šarmu un aktīvajiem senioriem.

Jāatzīmē,  ka 27. novembrī  Latgales un Vidzemes ceļi bija svaigi apsniguši, tika tīrīti, bet brašos seniorus no tuvākiem un tālākiem Latvijas novadiem nebaidīja doties Vecpiebalgas virzienā pa līkumotajiem ceļiem, priecājoties par balti sniegoto pasaulīti ar apsnigušajiem kokiem, īpaši eglēm un priedēm.

“Varam tikai secināt, ka vajag biežāk satikties un par kopā pavadītajiem mirkļiem priecāties un pateikties viens otram.  Mums katram svarīgs ir gaišais acu skatiens, mīļš apskāviens  atvadoties… Nekad nepārstāsim smaidīt, ticēt, sapņot un cerēt,” tāds bija  Preiļu novada Pensionāru biedrības valdes priekšsēdētājas Marijas Briškas kundzes novēlējums jaunajiem  draugiem.

Vēlam visiem senioriem veselību un lai kluss un svētīgs ir Ziemsvētku gaidīšanas laiks!

Informāciju sagatavojusi

Preiļu novada
Pensionāru biedrības valde