Pagastos Nevalstiskajās organizācijās

Pelēču iedzīvotāju iniciatīvas grupa “Darīsim paši” piedalījās Mazo grantu projektā “Iedzīvotāji veido savu vidi – 2022” un saņēma no nodibinājuma “Viduslatgales pārnovadu fonds” finansiālu atbalstu projektam “Mana pietura – Pelēči”. Projekta ietvaros tika apgleznota Pelēču pieturas siena, iegādāti košumkrūmi un dekoratīvie stādi apstādījumu zonai pie pieturas. To, ka pagasta iedzīvotāji atbalsta ideju liecina tas, ka ziedoja košumkrūmus apstādījumu zonai – paldies Elvīrai Spūlei par ziedojumu.

Tika labiekārtots arī laukums pie Pelēču pagasta pārvaldes ēkas. Iedzīvotāju ērtībām tika novietoti divi koka soli un šūpuļtīkls, kā arī LED gaismekļu virtene svētku norišu izgaismojumam vakara stundās.

Pieturvietas noformējumā redzamas četras stilizētas cilvēku figūras. Pieturvietas vārds – Pelēči redzams divos variantos – latviski un latgaliski, izceļot vietas identitāti.

Pieturas jauno dizainu veidoja vietējā Pelēču pagasta jauniete, Rēzeknes Mākslas un dizaina vidusskolas absolvente Brigita Rubine. Pieturas apgleznošanā Brigitai palīdzēja kursabiedrene Laura Lejiņa. Projekta sadarbības partneris bija Pelēču pagasta pārvalde, kura līdzfinansēja projektu un izpalīdzēja ar transportu.

Informāciju sagatavojusi

Iniciatīvas grupas “Darīsim paši” projekta vadītāja
Everita Krūmiņa