Izglītībā

Mašīnbūves un metālapstrādes rūpniecības asociācija (MASOC) organizēja STEM konkursu 7.-8. klašu skolēniem, kur bija jāsagatavo darbs “Mana visinteresantākā tehnoloģiju, inženierzinātņu vai matemātikas mācību stunda notiktu šādi…” Konkursā piedalījās 50 skolēni no 10 izglītības iestādēm visā Latvijā. Konkursa mērķis bija ieinteresēt 7.-8. klašu skolēnus apgūt tehnoloģijas, inženierzinātnes, fiziku un matemātiku.

Savu redzējumu par to, kādai būtu jābūt interesantai stundai fizikā aprakstīja daudzi Preiļu 1. pamatskolas 8. klašu skolēni. Idejas bija dažādas, bet labākais apraksts izrādījās 8.c klases skolniecei Jūlijai Mitrofanovai, kura ir ieguvusi 1. vietu šajā konkursā. Viņa piedāvāja savu versiju par to, kā apgūt tēmu skaņa fizikā. Jūlija mācīja klases biedriem, kā noskaņot ģitāru. Un izrādījās, ka tas nav nemaz tik sarežģīti.

Lai saņemtu balvu, skolniecei ir jādodas uz apbalvošanas pasākumu Jelgavā.

Vēlos pateikties asociācijai par rīkoto konkursu, jo tā ir lieliska iespēja gan skolēniem izpausties ar savu radošumu, gan arī pilnveidot mācību procesu, jo tikai darbojoties kopā varam sasniegt vislabākos rezultātus!

Informācija par konkursu.

Informāciju sagatavojusi

Preiļu 1.pamatskolas fizikas skolotāja
Laila Vibornā