Ikvienam no mums ir iespēja sniegt atbalstu ukraiņu bērniem, kuri par spīti bailēm, kara šausmām un bumbu dārdoņām turpina mācīties, lai, karam beidzoties, atgrieztos atjaunotās skolās un savās mājās.

Twitter konvojs jeb biedrība “Agendum” mūsu novadnieces Lauras Pličas-Stankevičas virsvadībā organizē skolēnu autobusu nogādāšanu Ukrainā. Autobusi jau iegādāti un nu visi kopā varam palīdzēt piepildīt tos ar praktiskām, lietderīgām un siltām mantām. Viens šāds skolēnu autobuss gaida ziedotājus arī Preiļos, Raiņa bulvārī 9, “Pliča sāta” dārzā. Šis ir vienīgais konvoja autobuss Latgalē, kur līdz pat 29. novembrim var nest savus ziedojumus – primārā nepieciešamība ir silts apģērbs, cimdi, zeķes, cepures, apavi, dažādu veidu sildierīces, datori un kancelejas preces bērniem, lai viņi varētu turpināt mācības. Tāpat noderēs guļammaisi, gāzes plītiņas, parafīna sveces u.c. lietas, kas ļautu vieglāk pārdzīvot auksto laiku. Būsim no sirds pateicīgi par jebkuru ziedojumu. Tālrunis saziņai +371 29121689 (Igors Pličs). Šis autobuss ar visām ziedotajām mantām 29. novembrī dosies uz Rīgu un 2. decembrī konvojā uzsāks ceļu uz Ukrainu. Konkrēti šī autobusa galamērķis būs Ņižinas pilsēta.

Aicinām ikvienu iedzīvotāju, biedrības, uzņēmējus un visus labās gribas cilvēkus savu iespēju robežās iesaistīties akcijā “Palīdzēsim ukraiņu bērniem”. Priecāsimies arī, ja skolu audzēkņi, ģimenes ar bērniem, izrādot sirsnības apliecinājumu, uzzīmēs zīmējumus, novēlējumus, ko pievienot ziedotajām mantām.

Kā teikusi Laura Pliča-Stankeviča: “Kādu rītu Ukrainas bērni pamodīsies nevis pagrabā, bet siltā gultiņā un būs izgulējušies, jo naktīs vairs nerībēs sprādzieni un neauros sirēnas.” Ar katru kaut vismazāko atbalsta soli mēs varam dāvāt spēku ukraiņu bērniem un ticību labā uzvarai.