Jaunatne

5. novembrī Preiļu novada Riebiņu Kultūras centrā norisinājās Preiļu novada pilngadnieku sumināšana un “Preiļu novada Jauniešu gada balva 2022” apbalvošanas ceremonija.

Pasākumu īstenoja Preiļu novada Jauniešu centrs “ČETRI” un Riebiņu MJIC “Pakāpieni” sadarbībā ar Preiļu novada Kultūras un tūrisma pārvaldi un Preiļu novada pašvaldību.

Gada balvas mērķis ir apzināt un apbalvot aktīvākos, radošākos un atraktīvākos jauniešus.

5. novembra pasākumā tika sumināti 18 pilngadnieki, pašvaldības Atzinības rakstu ieguva 11 nominanti “Preiļu novada Gada jaunietis 2022”. Žūrijai, kuras sastāvā bija Jauniešu centra “ČETRI” vadītāja Sintija Ančeva, Preiļu novada Kultūras un tūrisma pārvaldes producents Oskars Bērziņš, Preiļu novada pašvaldības Sabiedrības iesaistes un mārketinga daļas vadītāja Anete Urka un speciāliste Ieva Pastare un Aglonas bērnu un jauniešu brīvā laika pavadīšanas centrs “STROPS” vadītāja Māra Ušacka, darbs nebija viegls, jo visi nominanti tiešām ir pelnījuši iegūt galveno balvu, taču, izvērtējot nominantu anketas, par Preiļu novada Jauniešu gada balvas 2022 galveno balvas ieguvēju nominēta IEVA APŠINIECE!

Starplaikos ar priekšnesumiem klātesošos priecēja un sakām lielu paldies:

  • Laumai Zalānei;
  • Deju grupai “Karameles” un tās vadītājai Ilgai Marejevai;
  • Jaunajai un talantīgajai dziedātājai Luīzei Laizānei un mammai Diānai Laizānei.

Lielu paldies vēlamies teikt ikvienam, kurš pieteica nominantus, ikvienam, kurš bija kopā ar mums un atbalstīja savus tuviniekus! Paldies komisijas locekļiem, kas palīdzēja izvērtēt un atlasīt labākos pieteikumus. Pateicību arī izsakām Preiļu novada pašvaldībai, Preiļu novada Kultūras un tūrisma pārvaldei, Riebiņu Kultūras centram!

Informāciju sagatavojusi

Sintija Ančeva

Vadītāja, Jaunatnes lietu speciāliste
sintija.anceva [at] preili.lv