Valstī

Lai ātri un ērti klientiem sniegtu aktuālāko informāciju par migrācijas jautājumiem, Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde (turpmāk Pārvalde) nodrošina migrācijas informatīvā tālruņa pilotprojektu.

Migrācijas informatīvais tālrunis +371 67209600 izveidots, lai nodrošinātu ātru un ērtu informācijas ieguvi tiem Pārvaldes klientiem, kuriem, lai likumīgi uzturētos Latvijā, nepieciešams noformēt uzturēšanās dokumentus – vīzas vai uzturēšanās atļaujas. Migrācijas informatīvajā tālrunī var arī iegūt atbildes uz jautājumiem par pagaidu aizsardzības statusa piešķiršanu, uzturēšanās atļauju vai vīzu anulēšanu Ukrainas valstpiederīgajiem.

Šobrīd informatīvā tālruņa pilotprojekts tiek īstenots līdz 19. decembrim, lai pārliecinātos par klientu interesi, kā arī pakāpeniski papildinātu konsultējamo tēmu loku, balstoties uz klientu uzdotajiem jautājumiem. Klientiem migrācijas informatīvais tālrunis būs pieejams darba dienās no plkst. 8.30 līdz plkst. 16.00.

 Migrācijas informatīvais tālrunis tiek finansēti no Patvēruma, migrācijas un integrācijas fonda 2014.–2020. gada programmas projekta Nr. PMLP/PMIF/2017/3 “Migrācijas un patvēruma atbalstošo informācijas sistēmu un saistīto procesu pilnveidošana un attīstība”.

Migrācijas infotālruņa darbību nodrošina Pārvaldes ārpakalpojuma sniedzējs SIA TET.

Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes
Personāla vadības un sabiedrisko attiecību departaments
prese@pmlp.gov.lv, +371 67219185