Lai padziļinātu sabiedrības iesaisti likumdošanas tapšanas procesā, organizācija “ManaBalss” ceturtdien, 27. oktobrī viesosies Preiļos, lai prezentētu sabiedrībai un nevalstiskajam sektoram jau plašāk zināmās platformas, kā arī iepazīstinātu ar tām iespējām, kuras sniedz pats jaunākais organizācijas radītais digitālais rīks – OpenSaeima.lv.

Pēdējo 11 gadu laikā jau 56 likumi un valsts līmeņa regulējumi Latvijā ir pieņemti, atsaucoties uz ManaBalss.lv publicētajām pilsoņu iniciatīvām. Tas ir noturīgs pasaules rekords pilsoniskajai līdzdalībai likumdošanā tieši parlamentā. “OpenSaeima” šo līdzdalību padziļina, dodot sākumā tieši organizētajai pilsoniskajai sabiedrībai jeb NVO iespēju konsultēt Saeimas komisijas par tās interesējošajiem likumprojektiem – ļauj komentēt, rediģēt un citādi līdzdarboties likuma tapšanas gaitā, kamēr likumprojekts atrodas kādā no Saeimas komisijām.

Preiļu novada un apkaimes nevalstiskās organizācijas tiek aicinātas uz klātienes tikšanos ar organizāciju “ManaBalss” 27. oktobrī plkst. 13.00 Jāņa Eglīša Preiļu Valsts ģimnāzijas datorklasē (Kooperatīvā iela 6).

Pasākumā būs iespēja iepazīties ar digitālās demokrātijas iesaistes rīkiem pilsoniskās sabiedrības stiprināšanai un praktiski darboties likumu darināšanas darbnīcā. Tiks prezentēta iniciatīvu vietne ManaBalss.lv, balsošanas un aptauju rīks lemejs.lv un sabiedrības iesaistes platforma Open2Vote.eu, bet likumu darināšanas darbnīcas gaitā būs iespēja izveidot organizācijas profilu vietnē OpenSaeima.lv un iepazīt platformas sniegtās iespējas, uzdot visus interesējošos jautājumus, kā arī rediģēt un ar priekšlikumiem papildināt kādu konkrētu likumprojektu.

Aicinām organizācijas un citus interesentus piedalīties, iepazīties un praktiski darboties! Uz tikšanos aicina un pasākumu rīko organizācija ManaBalss un Preiļu novada pašvaldība.

Pieteikšanās dalībai pa tālruni +371 26636243 vai ineta.liepniece@preili.lv.

Projektu “Automatizētas PSO līdzdalības sistēmas izstrāde” finansē Islande, Lihtenšteina un Norvēģija caur EEZ un Norvēģijas grantu programmu “Aktīvo iedzīvotāju fonds.”

Kontaktiem:

Dace Ševčenko
Organizācija “Mana Balss”
mob: +371 29770310
e-pasts: dace@manabalss.lv