Uz Preiļu 2. vidusskolas sporta manēžas sienas tapis gleznojums Ukrainas atbalstam.

Svinīgajā atklāšanas pasākumā, kas norisinājās 20. oktobrī, piedalījās Preiļu novada domes priekšsēdētājs Ārijs Vucāns, Sociālo, kultūras un izglītības jautājumu komitejas priekšsēdētāja Iveta Stare, Preiļu vēstures un lietišķās mākslas muzeja kolektīvs, Preiļu Mūzikas un mākslas skolas pedagogi un audzēkņi, Preiļu 2. vidusskolas un Preiļu novada Kultūras un tūrisma pārvaldes pārstāvji, kā arī ukraiņu māksliniece Natālija Havrišova. Daloties iespaidos par projekta īstenošanu, pasākuma laikā izskanēja emocionālas uzrunas, ar vokālo priekšnesumu uzstājās meitenes no Ukrainas, kuras Preiļos radušas pagaidu mājvietu, pēc tam sekoja svinīgās lentas griešana, kur tika iesaistīts ikviens pasākuma apmeklētājs.

Gleznojums Ukrainas atbalstam veidots pēc Preiļu sadraudzības pilsētas Ņižinas mākslinieces Jekaterinas Vasečko ideju skicēm. Šī gada novada svētku laikā ikvienam interesentam bija iespēja piedalīties balsošanā par vairākām idejām, kā rezultātā tika izvēlēta skice ar simbolisku vēstījumu – “Viss būs!”.

Gleznošanu veica ukraiņu māksliniece Natālija Havrišova, kura Preiļos radusi patvērumu no kara šausmām Ukrainā, un Preiļu Mūzikas un mākslas skolas Mākslas nodaļas audzēkņi.

Sienas gleznojuma tapšanu organizēja Preiļu novada pašvaldība un Preiļu vēstures un lietišķās mākslas muzejs ar Latvijas Pašvaldību savienības pārstāvniecības Briselē un PLATFORMA (Eiropas valstu pašvaldību un to asociāciju koalīcija) atbalstu. Projektu līdzfinansēja Eiropas Savienība.

Informāciju sagatavojusi

Preiļu novada pašvaldības
Sabiedrības iesaistes un mārketinga daļa