Sportā
preilu-novada-atklatais-cempionats-spiningosana-foto-l-uzulniks-022-1024x684.jpg

8. oktobrī Aglonā, Cirīša ezerā risinājās pirmais “Preiļu novada atklātais spiningošanas čempionāts 2022”. Uz starta stājās 29 ekipāžas, kopumā – 54 dalībnieki. Starp vīriem startēja arī viena dāma – labi zināmā ziemas un pludiņmakšķeres cienītāja Irina Motiļkova no Šķeltovas puses. Viņa individuālajā vērtējumā ierindojās 5. vietā.

Atskanot starta šāvienam, ekipāžas devās Cirīša ezera plašumos, lai pēc 6 stundām atgrieztos ar saviem lomiem uz svēršanās procedūru. Paralēli krastā tika gatavota karsta maltīte, par ko parūpējās pavāres Ņina, Vitālija un Stefānija. Klausoties makšķernieku stāstos par šogad pavadīto laiku uz ūdeņiem vēl līdz sacensību dienai, uz lieliem lomiem cerēt bija naivi. To arī pierādīja gala rezultāts. Vairākas ekipāžas atgriezās jau krietnu laiku pirms finiša svilpes. Taču cerība mirst pēdējā. Kā beigās vīri jokoja, kuri palikuši bez ieskaites zivīm, „tīrā veiksme” –  par tiem, kuriem tomēr lomos bija sveramās zivis.

Godalgoto vietu ieguvēji komandu vērtējumā: 1. vieta – „Grandeks” (Oļģerts Laucis, Vadims Titovs – 5.880 kg), 2. vieta – „Saltupe” (Pēteris Pokšāns, Jānis Ondzulis – 4.085 kg) un 3. vieta – „Vītejī” (Gunārs Matisāns, Dzintars Matisāns – 3.390 kg).

Individuālajā vērtējumā: 1. vieta – Aleksandrs Suško – 2.880 kg, 2. vieta Aldis Arbidāns – 2.520 kg un 3. vieta Arvīds Šņepsts – 1.660 kg.

Lielāko zivju pievarētāji: 0.475 kg asaris – Andris Kukors, 1.675 līdaka – Jānis Ondzulis un 2.155 kg zandarts – Aldis Arbidāns.

Tāpat pie balvām tika vienīgā dāma – Irina Motiļkova, pieredzes bagātakais dalībnieks Vladimirs Larionovs, jaunākā komanda no Grāvariem – Kirils Poļenkovs, Sandis Grebežs, komanda „SAVITAR” (Vitālijs Šalakovs, Artūrs Paukšts), kura ieradās pirmā, kā arī pasākuma atbalstītājs Anatolijs Titovs un pavārītes Ņina, Stefānija un Vitālija.

Paldies pasākuma atbalstītajiem: Preiļu novada Bērnu un jauniešu sporta skolai, Aglonas pagasta pārvaldei un Anatolijam Titovam, kā arī fotogrāfam Laurim Uzulnīkam, rezultātu apkopotājam Laurim Vilcānam un avīzes „Ezerzeme” korespondentam Aleksejam Gončarovam no Krāslavas.

Uz tikšanos ar makšķeri citās sacensībās!

Informāciju sagatavojis

Andris Kurmis

Pieaugušo sporta pasākumu organizators
andris.kurmis [at] preili.lv