Izglītībā

Organizācijas “Sabiedrība par atklātību – Delna” organizētajā mākslas konkursā – izstādē “Cieņa, drosme, godīgums un atbildība jauniešu acīm” apskatāmi 133 zīmējumi, kuros atklājas 12 līdz 19 gadīgu jauniešu sastapšanās ar tādām vērtībām kā cieņa, drosme, godīgums un atbildība. Jaunieši ataino to, kā šīs vērtības izpaužas viņu un apkārtējo cilvēku rīcībā un attieksmē vienam pret otru.

JEPVĢ skolniece Marta Teilāne ir ieguvusi Nīderlandes Karalistes vēstniecības simpātiju balvu, bet Olivia Dalova un Katrīna Kaļva ir ieguvušas atzinību par pilsonisko aktivitāti un dalību konkursā. Prieks un lepojamies! Prieks par notikušajām sarunām ar jauniešiem par šīm vērtībām: cieņu, drosmi, godīgumu un atbildību.

Mākslas izstādi Daugavpilī atklāja Delnas direktore Inese Tauriņa, Nīderlandes Karalistes vēstniecības Latvijā pārstāve un Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētājs Andrejs Elksniņš.

Sākotnēji šī izstāde bija redzama Mazajā Ģildē (Rīgā), pēc tam izstādes darbi ceļoja uz Izglītības un zinātnes ministriju un Rīgas domi. Tagad izstāde ir apskatāma Daugavpils pilsētas pašvaldības vestibilā līdz 29. oktobrim.

Konkursā iesūtītos zīmējumus Delna izmanto kā avotu, lai radītu komiksu un video-animāciju par tēmu “Godaprāts jauniešu acīm”.

Ruta Vjakse,
mākslas skolotāja