Kultūrā

14. septembrī Preiļu Galvenajā bibliotēkā notika atklāšanas svētki, kuru laikā tika prezentēts bibliotēkas jaunais pakalpojums – drukāto izdevumu saņemšanas un nodošanas pakomāts, kā arī ieskandināta jaunā atpūtas zona bibliotēkas iekšpagalmā.

Pasākumā piedalījās Preiļu Galvenās bibliotēkas kolektīvs, Preiļu novada pašvaldības un Viduslatgales pārnovadu fonda pārstāvji, domubiedri un citi interesenti.  Ar uzrunu klātesošos sveica Preiļu Galvenās bibliotēkas vadītāja Ilona Skorodihina, kam sekoja pakomāta darbības paraugdemonstrējums.

Preiļu Galvenās bibliotēkas lasītājiem turpmāk būs iespēja saņemt un nodot grāmatas un citus izdevumus arī pēc bibliotēkas darba laika vai svētku dienās, izmantojot bezkontakta drukāto izdevumu (grāmatu un žurnālu) pakomātu. Tas būs pieejams visiem Preiļu Galvenajā bibliotēkā reģistrētajiem lietotājiem. Saņemot pasūtījuma pieprasījumu, bibliotēkas darbinieks sagatavos pasūtītos izdevumus un ievietos tos pakomātā. Attiecīgi lasītājs saņems īsziņu ar atvēršanas kodu, ar kuru varēs atvērt pakomāta skapīša durvis, lai saņemtu pieteikto izdevumu (tie pakomātā tiks uzglabāti trīs dienas).

Atklāšanas svētki turpinājās bibliotēkas iekšpagalmā ar aktivitātēm bērniem jaunizveidotajā atpūtas zonā, kur tapis jauns gumijas seguma laukums āra spēlēm.

Bērnu literatūras nodaļas vadītāja Solvita Erta, kura rūpējās par laukumiņa tapšanu, informēja, ka atpūtas zona realizēta Viduslatgales pārnovadu fonda Mazo grantu konkursā projekta “Spēlējies koši un droši!” ietvaros, ar mērķi veicināt bērnu, jauniešu un ģimeņu jēgpilnu, aktīvu laika pavadīšanu.

S.Erta: “Iesaistot arī brīvprātīgos, ieplānotie darbi tika paveikti un ir tapis neliels stūrītis, kur varēs brīvā dabā uzspēlēt kādu lielformāta āra spēli vai brīvi padarboties, izmantojot citas bibliotēkas piedāvātās aktivitātes, un kas vēlāk tiks papildināts ar soliņiem, šūpolēm un kopskatā pēc pāris gadiem, košumaugu ieskauts, izveidosies par mājīgu, estētiski pievilcīgu un ainavisku vietu. Sirsnīgs paldies ikvienam, kas iesaistījās projekta realizēšanā.”

Par svētku noskaņu pasākumā gādāja “Kosmosa Pele” Lienes Gžibovskas personā un Preiļu Brīvās skolas pārstāvju āra aktivitāšu paraugdemonstrējumi skolotāja Mārtiņa Vilcāna vadībā.

Informācija sagatavojusi

Preiļu novada pašvaldības
Sabiedrības iesaistes un mārketinga daļa