Sportā Nevalstiskajās organizācijās

Aglonas pagasta iedzīvotāju iniciatīvas grupa “Sabiedrotie” piedalījās nodibinājuma “Viduslatgales pārnovadu fonds” organizētajā mazo grantu projektu konkursā „Iedzīvotāji veido savu vidi 2022” ar projekta pieteikumu “Āra tenisa spēles iespēju nodrošināšana Aglonas pagastā” un guva atbalstu. Projekta mērķis bija dažādot brīvā laika pavadīšanas iespējas Aglonas pagastā, iegādājoties un uzstādot āra tenisa galdu, tādējādi veicinot sporta aktivitāšu popularizēšanu un iedzīvotāju iesaistīšanos šajās aktivitātēs.

Projekta īstenošanas rezultātā tika iegādāts un uzstādīts āra tenisa galds Aglonas pagastā pie Aglonas vidusskolas, tādējādi nodrošinot āra tenisa spēles iespējas visiem spēlēt gribētājiem un aktīva dzīvesveida piekritējiem, kā arī tika dažādotas lietderīga brīvā laika pavadīšana iespējas iedzīvotājiem Aglonas pagastā.

Teniss ir sporta veids, kura mērķis, runājot ļoti vienkārši, ir pārsist bumbu ar tenisa raketi uz pretinieka spēles laukumu. To var uzskatīt ne tikai kā sporta veidu, bet arī kā atpūtas spēli. Ar šo aktivitāti tagad var nodarboties āra laukumā pie Aglonas vidusskolas. Tenisa spēlē tiek iesaistītas visas muskuļu grupas, kas uzlabo fizisko stāvokli. Savas specifikas dēļ šī spēle kļūst par alternatīvu trenažieru zālei vai skriešanai.

Projekts ir sabiedriski nozīmīgs, jo tā rezultātu var izmantot jebkurš interesents jebkurā vecumā.

Esi aktīvs un izmanto piedāvātās āra tenisa spēles iespējas!

IG “Sabiedrotie” vadītāja
Lidija Šatilova