Valstī Sabiedrībā

Šī gada 17. septembrī – dienā, kad notiks Pasaules talka, kuras mērķis ir apvienot cilvēkus cīņā ar globālo piesārņojumu un klimata pārmaiņām, Latvijā jau piekto gadu pēc kārtas norisināsies  koku sēšanas vai stādīšanas akcija “Laimes koki”. Šogad Pasaules talkas vadmotīvs ir “Svinam un darām Latviju zaļu”. 

Aicinām iedzīvotājus, ģimenes, domubiedrus un uzņēmumus šajā dienā iesēt, dēstīt, stādīt savu Laimes koku, lai laika gaitā varētu augt tam līdzi, vērojot, kā tas no sēklas vai stādiņa izaugs par diženu koku. Tādejādi simboliski aicinot stādīt Latvijas nākotni, nododot savas labās domas un vēlējumus nākamajām paaudzēm, kas piedzīvos Latvijas divsimtgadi.

Gatavojoties Laimes koku talkai, arī Latvijas Radio 2 aicina talkotājus piedalīties radošā konkursā, sacerot iedvesmojošu un lakonisku laimes vēlējumu Latvijai, savam novadam un ikvienam un iesūtot tos LR2 Facebook kontā vai uz e-pasta adresi talka@lr.  Sirsnīgākie un iedvesmojošākie vēlējumi skanēs LR2 ēterā, bet to autori tiks apbalvoti ar Lielās talkas atbalstītāju dāvanu kartēm.

Lielās talkas mājaslapā www.talkas.lv izveidota interaktīva karte, kur ikviens talkotājs var atzīmēt vietu, kur tiks iesēts vai iestādīts koks.

Lielās Talkas vadītāja Vita Jaunzeme norāda: “Viens no mūsu lielākajiem Latvijas dārgumiem ir daudzveidīga daba, ko ir nepieciešams saudzēt. Organizējot Lielo Talku pavasarī un Pasaules talku rudenī, ik gadu ir vērojams, ka sabiedrībai ir svarīgi saglabāt savas vērtības un rūpēties par to, lai būtu zaļa un vesela vide. Pēdējos mēnešos arvien aktuālāks kļūst jautājums par mežu izciršanu, tāpēc ir nepieciešams rīkoties katram individuāli un visiem kopā. Aicinu ikvienu šogad nepalikt malā un 17. septembrī piedalīties Pasaules talkā, lai iestādītu savu “Laimes koku” un palīdzētu Latviju saglabāt zaļu arī nākamajām paaudzēm. Svinam un darām Latviju zaļu!”.

Plašāk par Pasaules talkas aktivitātēm lasi: www.talkas.lv

Svinam un darām Latviju zaļu!

Informācija sagatavojusi

Preiļu novada pašvaldības
Sabiedrības iesaistes un mārketinga daļa