Kultūrā

14. septembrī plkst. 15.00 aicinām uz ATKLĀŠANAS SVĒTKIEM pie Preiļu Galvenās bibliotēkas (Kārsavas ielā 4).

Simboliski atklāsim Preiļu Galvenās bibliotēkas jauno pakalpojumu – drukāto izdevumu saņemšanas / nodošanas pakomātu un Viduslatgles pārnovadu fonda atbalstīto projektu “Spēlējies koši un droši” atpūtas zonu bērniem.

Piedalīsies Preiļu novada domes un Viduslatgles pārnovadu fonda pārstāvji, Preiļu Galvenās bibliotēkas vadītāja Ilona Skorodihina un kolektīvs, notiks pakalpojuma sistēmas paraugdemonstrējums un aizraujošas aktivitātes bērniem jaunizveidotajā atpūtas zonā.

Par drukāto izdevumu saņemšanas/nodošanas pakomātu

Preiļu Galvenās bibliotēkas lasītājiem turpmāk būs iespēja saņemt un nodot grāmatas un citus izdevumus arī pēc bibliotēkas darba laika vai svētku dienās, izmantojot bezkontakta drukāto izdevumu (grāmatu, žurnālu) pakomātu. Pakomāts būs pieejams visiem Preiļu Galvenajā bibliotēkā reģistrētajiem lietotājiem.

Uzstādītajā grāmatu pakomātā ir 10 nodalījumi. Pakomāts darbosies līdzīgi kā ierastie sūtījumu saņemšanas pakomāti.

Saņemot pasūtījuma pieprasījumu, bibliotēkas darbinieks sagatavos pasūtītos izdevumus un ievietos tos pakomātā, šajā laikā lasītājs saņem īsziņu ar atvēršanas kodu. Ar saņemto kodu varēs atvērt pakomāta durvis, lai izņemtu pasūtītos izdevumus. Izdevumi pakomātā tiks uzglabāti trīs dienas.

Pamācība par pakomāta lietošanu pieejama vai bibliotēkā uz vietas.

Par projekta “Spēlējies koši un droši!” atpūtas zonu

Lai veicināt bērnu, jauniešu un ģimeņu jēgpilna, aktīva laika pavadīšanas iespējas, Preiļu Galvenā bibliotēka jau pavasarī uzsāka darbu pie atpūtas zonas labiekārtošanas bibliotēkas teritorijā. Ar Europe Direct Austrumlatgale atbalstu un  daiļdārznieces, floristes un agronomes Sandras Ozolas līdzdalību tika sakārtota teritorija un iestādīti košumaugi un  Viduslatgales pārnovadu fonda Mazo krantu projektu konkursā tika iesniegts un atbalstīts projekts “Spēlējies koši un droši!”, kura galvenais uzdevums bija izveidot gumijas seguma laukumu pie bibliotēkas āra spēlēm un aktivitātēm. Iesaistot brīvprātīgos, ieplānotie darbi tika paveikti, un ir tapis neliels stūrītis, kurš vēlāk tiks papildināts ar soliņiem, šūpolēm un kopskatā pēc pāris gadiem izveidosies par mājīgu, ainavisku vietu, kur varēs brīvā dabā uzspēlēt kādu lielformāta āra spēli vai brīvi padarboties, izmantojot citas bibiotēkas piedāvātās aktivitātes.

Sakām sirsnīgu paldies projekta ieviesējiem Viduslatgales pārnovadu fondam, finansētājiem Preiļu pašvaldībai un ikvienam brīvprātīgajam, kurš ar savu dalību palīdzēja īstenot mūsu ieceres un aicinām uz projekta noslēguma pasākumu.

Tiekamies pie Preiļu Galvenās bibliotēkas!