Iedzīvotājiem Atbalsts Ukrainai

Papildināts – Preiļos izmitinātas divas ģimenes, kurās tuvākajā laikā (septembra beigās un decembrī) dzims mazuļi, tādēļ līdztekus citām mantām, aicinām tos, kuriem iespējams, ziedot ratus, bērnu gultiņas, zīdaiņu drēbītes u.c. jaundzimušajiem nepieciešamās lietas.

Klāt 1. septembris un arī jaunais mācību gads. Preiļu novada izglītības iestādēs mācības uzsāk vairāki bērni no Ukrainas, kuri kopā ar savām ģimenēm šeit raduši patvērumu no kara šausmām savā dzimtenē. Vairums Ukrainas civiliedzīvotāju, kuri šeit ieradušies, pametot mājas paguva sev paņemt līdzi vien to, kas mugurā vai pie rokas. Karstajā vasaras sezonā ar to šķita pietiekami, taču klāt ir rudens un arī laikapstākļi paliek vēsāki.
Aicinām ikvienu, kuram tas iespējams, ziedot apģērbu un apavus – noderēs arī pieaugušo, taču īpaši aktuāli ir ziedojumi skolas vecuma bērniem un pusaudžiem. Jautājumos par nepieciešamajām mantām var zvanīt koordinatorei Olitai uz tālr. nr. 26101303.
Mantas aicinām nogādāt sabiedriskajā centrā “Līči”, Jaunatnes ielā 1, Līčos, Preiļu pagastā, no 5. līdz 9. septembrim no plkst. 14.00 līdz plkst. 17.00.
Ja norādītajā laikā mantas nav iespējams nogādāt, lūdzam sazināties, lai vienotos par citu laiku, zvanot uz tālr. nr. +371 29609440 (Lidija).