Sportā Izglītībā

Ir augusts  un šis mēnesis nu jau tradicionāli ir laiks, kad Preiļu novada Bērnu un jauniešu sporta skolas audzēkņiem ir izlaidums. Izlaiduma svinīgais pasākums notika Preiļu novada BJSS stadionā – vietā, kur bieži tika līdzi justs viņu uzvarām un zaudējumiem, smagajiem treniņiem un viņu neatlaidīgajai cīņai ar sevi, lai gūtu arvien labākus rezultātus.

“Augusts ir laiks, kad noslēgusies aktīvā sezona, kad tiek apkopoti mācību gada rezultāti un esam gatavi sveikt savus audzēkņus”- absolventus un izlaiduma viesus uzrunāja Preiļu novada domes priekšsēdētājs Ārijs Vucāns un Preiļu novada  BJSS direktors Edgars Vaivods.

Vispirms tika sveikti V20 izglītības programmas absolventi – šī programma ir pielīdzināma pamatizglītības programmai vispārizglītojošajās skolās un izsniedzot apliecības, tika atgādināts, ka noiets ir vieglākais ceļš sportā, tāpēc ir jāturpina trenēties, lai pēc dažiem gadiem, kļūstot par V 30 izglītības programmas Preiļu sporta skolas absolventu, saņemot augstākā līmeņa apliecību, jaunietis jau ir tiesīgs strādāt par treneri, ja pēc vispārizglītojošās skolas uzsāk mācības augstskolā sporta treneru sagatavošanas programmā.

Apliecības par V20 izglītības programmas apguvi saņēma profesionālās ievirzes izglītības programmas ‘’Vieglatlētika” 23 audzēkņi (treneri Mārīte Pokšāne  un Staņislavs Stankevičs). Visi jaunieši ar prieku tiek gaidīti Preiļu novada BJSS uz  V30 izglītības programmas apguvi.

Ar lielu lepnumu darām zināmus absolventu vārdus, kas nogāja visu garo un smago ceļu, lai iegūtu V30 izglītības programmas apliecības, kas apliecina par pilnvērtīgu profesionālās ievirzes programmas apguvi! Izglītības programmu ‘’Vieglatlētika’’ apguva trenera Edgara Vaivoda un Viktorijas Neištadtes 7 audzēkņi: Andis, Raivo, Līva, Lauris, Linda, Sofija, Dāvis.

Visi treneri veltīja saviem audzēkņiem emocionālus vēstījumus, no sirds novēlot veiksmi, vēlmi darīt un sasniegt vēl vairāk, iet vēl tālāk un sapņot vēl lielākus un pārdrošākus sapņus.

Paldies novada pašvaldībai par atbalstu, sarūpētajām dāvaniņām katram absolventam.

Paldies vecākiem par jauniešu izaugsmē ieguldīto darbu un sirds siltumu. Paldies treneriem par ieguldītu darbu un audzēkņu augstiem sasniegumiem!

Paldies audzēkņiem, ka nesat Latvijas, Preiļu novada vārdu Eiropas, Pasaules, Latvijas, Latgales, starpnovadu sacensībās!

Sporta skolas kolektīvs novēl absolventiem arī nākotnē saglabāt saikni ar sportu, fiziski aktīvu dzīvesveidu, neaizmirst savu skolu un trenerus un, lai katrs atrod savu ceļu, kur nemāna, novērtē, ciena un mīl!

Sporta skolas kolektīvs