Pašvaldībā

Jau iepriekš tika ziņots, ka Preiļu novada dažās pašvaldībai piederošajās zemes platībās notiek meža izstrāde – Preiļu novada pašvaldība, gatavojoties nākamajai apkures sezonai, ir pieņēmusi lēmumu izstrādāt pašvaldībai piederošās atsevišķās meža platības.

Koksnes kravas, sākot ar šodienu,  jau tiek nogādātas pašvaldības iestāžu katlumājās. Pirmā krava nonāca Sociālās aprūpes centrā “Rušona”, tālāk kurināmais materiāls tika nogādāts Riebiņu vidusskolā un Salas sākumskolā. Tālāk kravas nonāks Vārkavas pagasta pārvaldē, SAC “Vārkava”, Upmalas pagastā pārvaldē, Vanagu informācijas un atbalsta centrā, Rožkalnu pagasta pārvaldē, Jaunaglonas sociālajā mājā, Aglonas komunālajā saimniecībā, Pelēču pagasta pārvaldē un Pelēču pamatskolā, kā arī Rimicānu Pirmsskolas izglītības iestādē.

Kopumā tiks izstrādāti 4,0 tūkstoši kubikmetri malkas un kokmateriālu. Paredzēts iegūt aptuveni 2,5 tūkstoši kubikmetrus malkas, kas nonāks pašvaldības iestāžu kurtuvēs, bet aptuveni 1,5 tūkstoši kubikmetru kokmateriālu, kas tiek novērtēti kā lietaskoks, izsoles kārtībā tiks pārdoti un nauda nonāks pašvaldības budžetā.

Informāciju sagatavojusi

Sabiedrības iesaistes un mārketinga daļa