Uzņēmējdarbībā

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra šonedēļ atklāja uzņēmējdarbības kustību #Trāpiarideju. Tā līdz 6. septembrim aicina iedzīvotājus no 18 gadu vecuma uzdrīkstēties iesniegt savas idejas konkursā “Ideju kauss 2022”, lai pretendētu uz finansējumu sava biznesa uzsākšanai.

“Mums ir svarīgs katrs biznesa idejas autors, kurš ir gatavs izkāpt no komforta zonas, mesties nezināmajā un aizstāvēt savu ideju. Konkursu varam uztvert kā biznesa treniņnometni, kur LIAA nodrošina visu primāro ekipējumu – zināšanas un prasmes, kā arī finansējumu. Dalībniekiem ir iespēja pārbaudīt savas idejas konkurētspēju, saņemt praktiskus padomus no profesionāļiem par pirmajiem soļiem biznesā, sākot ar aprēķiniem līdz precīzam mārketinga plānam. Konkursa noslēgumā 12 veiksmīgāko ideju autori saņems finansiālu atbalstu sava biznesa uzsākšanai,” pauž Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) direktors Kaspars Rožkalns.

LIAA inovatīvo biznesa ideju konkursu “Ideju kauss”, kurā ikviens Latvijas iedzīvotājs vecumā no 18 gadiem ir aicināts piedalīties, organizē jau 14. reizi. Ņemot vērā šī gada konkursa konceptu #Trāpiarideju, par atklāšanas pasākuma norises vietu simboliski tika izvēlēti Sporta pils dārzi, iedrošinot sabiedrību aktīvi ģenerēt biznesa idejas un pārbaudīt konkursā “Ideju kauss”.

Konkursa atklāšanas pasākumā ar pieredzes stāstiem, kādēļ nebaidīties no debijas uzņēmējdarbībā, bet gan realizēt savu biznesa ideju, dalījās tādas personības kā Vides risinājumu institūta dibinātājs un uzņēmējs Gundars Skudriņš, elektrizēta bezceļa dēļa “Bruntor” (iepriekš “Rhino Board”) risinājuma autors Raimonds Jurgelis, apgaismojuma laternās integrētās elektroauto uzlādes stacijas “SimpleCharge” autors Kārlis Mendziņš un mikroaļģu audzēšanas iekārtas “Algae Tree” (iepriekš “MAG”) gaisa uzlabošanai idejas autore Alise Jēkabsone.

Kā atklāšanas pasākumā uzsvēra konkursa pērnā gada uzvarētājs, idejas “Rhino Board” autors Raimonds Jurgelis, galvenais ir degsme acīs no pirmā idejas mirkļa: “Tas palīdz arī grūtos brīžos atcerēties, ka ideja ir jāattīsta, jālolo, pie tās jāstrādā. Ilgais darbs, kas pagāja no konkursa “Ideju kauss” līdz brīdim, kad reāli ieraudzījām produktu, bija kā maza bērna piedzimšana. Katru dienu redzēju attīstību, tāpēc novēlu, lai konkursā piesakās visi sapņotāji, mērķētāji un darītāji.”

Pieteikšanās Latvijas lielākajam inovatīvo biznesa ideju konkursam “Ideju kauss” ir atvērta līdz 6. septembrim. Pretendenti savas biznesa idejas var iesniegt, elektroniski reģistējoties un piesakot dalību šeit: ej.uz/IdejuKauss2022. Profesionāla vērtēšanas komisija spēcīgākos kandidātus virzīs konkursa otrajā kārtā. Plašāka informācija atrodama mājaslapā idejukauss.lv.

Konkursa “Ideju kauss 2022” gaitā dalībnieki apgūs un papildinās biznesa zināšanas, pilnveidos savu ideju un sacentīsies par naudas balvām no 1 500 līdz 10 000 eiro biznesa uzsākšanai. Šogad balvas tiks piešķirtas 12 ideju autoriem. Balvas nodrošina LIAA un Eiropas Reģionālās attīstības fonds (ERAF).

Publicitātes attēli pieejami.

Par “Ideju kauss”

Lai sekmētu jaunu uzņēmumu attīstību, kas ir tieši saistīta ar valsts ekonomisko izaugsmi, tiek organizēts inovatīvo biznesa ideju konkurss “Ideju kauss”. Konkursā var piedalīties ikviens, kurš sasniedzis 18 gadu vecumu un ir gatavs uzsākt uzņēmējdarbību, realizējot savu biznesa ideju. Dalībnieki sacenšas par naudas balvām biznesa uzsākšanai. Šogad pieteikšanās konkursam būs atvērta no 11. augusta līdz 6. septembrim, aizpildot pieteikuma anketu ej.uz/IdejuKauss2022. Plašāka informācija vietnē idejukauss.lv.

Papildu informācija:

Matīss Rutks
mrutks@golin.com
+371 20376200