Nevalstiskajās organizācijās

Tā kā Preiļu novada Pensionāru biedrībā jau no 2019. gada norit akcija “Nāc, parunāsim!”, biedrība nesen organizēja tikšanos arī ar pensionārēm no Ukrainas. Liktenis viņas atvedis uz Preiļiem no dažādām Ukrainas pilsētām-Ludmilu no Mariampoles, Nataļju no Hersonas, Jelenu no Volčanskas, Ludmilu no Rubežnijas, Tatjanu no Harkovas. Tikšanās laikā viešņas runāja par tām šausmām, kuras viņas izjutušas savā dzimtenē kara laikā. Pārdzīvojums ir tik liels, ka neiztika bez emocijām, bez milzīgā sarūgtinājuma par netaisnīgo karu. Sirds sāp par izpostītajām mājām, par sagrautajiem nākotnes plāniem, par to postu, ko nodarījis karš.

Pensionāru biedrības valdes priekšsēdētāja Marija Briška  bija ielūgta uz  sanāksmi ar ukraiņiem, kur tikās ar pašvaldības vadību un atbildīgajām personām. Viņa ielūdza ukraiņu seniores nākt uz pensionāru biedrību, uz kopējām sarunām pie tējas tases. Preiļu pensionāru biedrībā prot sadzirdēt senioru balsis un ieklausīties problēmās. Kopīgās sarunās izkristalizējās milzīga pateicība par sirsnīgo uzņemšanu pašvaldībai, gan par aprūpi medicīnas darbiniekiem, kā arī par vietējo iedzīvotāju atbalstu un īpašo uzmanību pret bērniem.

Akcija “Nāc, parunāsim!” turpinās. Dzīvas sarunas, kontakts, ne tikai materiālais, bet arī morālais atbalsts stiprina katru, kuram ir vajadzība tikt uzklausītam, lūgt padomu, būt dzīvā saiknē ar līdzcilvēkiem. Cilvēkam no Dieva dota daba – runāt, izteikties, uzklausīt un domāt pozitīvi. Galvenais – lai miers būtu virs zemes – pārējo varam veidot paši!

Preiļu novada Pensionāru biedrības

valdes locekle  Marija Volkova