Iedzīvotājiem

Cienījamie, lasītāji!

Vēlamies Jūs informēt, ka viens no Baltijā vadošajiem informācijas tehnoloģiju uzņēmumiem Tietoevry Latvia, kas izstrādājis bibliotēku informācijas sistēmu ALISE, izveidojis jaunu ALISE publiskā elektroniskā bibliotēku kopkataloga (e-kataloga) versiju – AlisePAC. Arī Preiļu reģiona kopkataloga bibliotēkas ir pieslēgtas jaunajam katalogam. Galvenais jaunā kopkataloga mērķis ir padarīt lasītājiem materiālu meklēšanu viegli saprotamu un ērtu, lai būtu vieglāk pieņemt lēmumu par to, kādu materiālu izvēlēties.

Šobrīd esošais publiskais katalogs WebPAC turpina darboties kā līdz šim – bez izmaiņām. Paralēli tam ir iespēja arī pārslēgties uz jaunā kataloga versiju  AlisePAC un izmantot tā atlases un filtrēšanas iespējas (šobrīd ar ierobežotu funkcionalitāti). Mana bibliotēka – autorizācija un izdevumu rezervēšana  pieejama no iepriekšējās versijas (vecais WebPAC).

Kataloga izstrādes process vēl turpinās. Informācijas tehnoloģiju uzņēmuma Tietoevry Latvija speciālisti intensīvi strādā, lai nodrošinātu pēc iespējas ērtāku, lietotājiem draudzīgāku un vizuāli pievilcīgāku publiskā kopkataloga risinājumu.

Aicinām izmēģināt Preiļu reģiona bibliotēku publiskā kopkataloga jauno versiju. Saite uz jauno e-katalogu: www.preili.biblioteka.lv/alisepac .

Labprāt uzklausīsim Jūsu ieteikumus un komentārus, jo kataloga izstrādātāju mērķis ir saņemt atgriezenisko saiti un veidot risinājumu, kas vislabāk atbilstu bibliotēku  un tās lasītāju vēlmēm un vajadzībām. Ieteikumus un komentārus lūdzam sūtīt uz e-pasta adresi: preilubiblioteka@gmail.com.

Informāciju sagatavoja

Preiļu Galvenās bibliotēkas sistēmbibliotekāre Benita Ivdre