Valstī

Līdz 29. jūlijam ir iespēja piedalīties Swedbank organizētajā privātmāju un daudzdzīvokļu namu iedzīvotāju stāstu konkursā “Pagalms, kas vieno!”. Iedvesmojošākā stāsta autors galvenajā balvā saņems savvaļas sajūtu apstādījumu dizaina konceptu un bagātīgu ziemciešu dobes izveidi vismaz 50 m2 apjomā vairāku tūkstošu eiro vērtībā, ko Swedbank ierīkos kopā ar modernu dārza risinājumu izstrādātāju Let it Bloom, kā arī kopīgus Swedbank organizētus svētkus uzvarētāja pagalmā.

Konkursā “Pagalms, kas vieno!” aicināts piedalīties ikviens iedzīvotājs ar sava daudzdzīvokļu nama, privātmājas vai balkona pagalma stāstu. Vai tā būtu kopīga puķu dobe, jauni soliņi, šūpoles, pasākumi ar kaimiņiem, miera osta sev un mīļajiem, sapnis par pagalmu vai kas cits – katrs stāsts ir no svara. Stāsts, kas iedvesmo radīt skaistāku un “zaļāku” vidi mums apkārt, radot kopības sajūtu un ko nebijušu, kas priecēs vēl ilgi pēc padarītā. Konkursā var piedalīties arī tad, ja ideja par skaistu zaļo zonu savā pagalmā ir vēl tikai kā iecere.

“Pēdējo divu gadu laikā ārtelpa kā paplašinājums esošajai dzīves vietai ir ieguvusi jaunu jēgu. Cilvēki daudz vairāk laika tiecas pavadīt pie dabas, tostarp savā pagalmā vai piemājas dārzā. Vēlmi iekopt kādu zemes pleķīti un saukt to par mājām īsteno arvien vairāk cilvēku, iegādājoties vai būvējot privātmājas, savukārt pilsētvidē redzam augošo popularitāti tā saucamajiem balkondārziem un zaļajām apstādījumu zonām. Tāpēc arī mēs, Swedbank, ar šo iniciatīvu vēlamies dāvāt kādam iespēju tikt pie mūsdienīgas ārtelpas, kas vieno ģimenes, kaimiņus vai tuvējās apkārtnes iedzīvotājus,” saka Normunds Dūcis, Swedbank Hipotekārās kreditēšana daļas vadītājs Latvijā.

Lai piedalītos konkursā, sociālo tīklu profilā jādalās ar savu “Pagalms, kas vieno!” stāstu, pievienojot fotogrāfijas vai video, kā arī atzīmējot @SwedbankLatvia un mirkļbirku #pagalmsvieno. Iesūtītie stāsti tiks publicēti konkursa mājaslapā www.pagalmsvieno.lv, kur norisināsies balsošana līdz pat 29. jūlijam. Iedvesmojošāko stāstu un galvenās balvas ieguvēju tiks noteikts auditorijas balsojuma un žūrijas kopvērtējumā.

Vairāk par konkursa norisi, iedvesmojošākajiem stāstiem, žūriju un balvu fondu iespējams uzzināt konkursa mājaslapā www.pagalmsvieno.lv, kā arī Swedbank sociālo mediju kontos Facebook un Instagram.

Papildu informācija:

Linda Krasovska
Swedbank Komunikācijas jomas vadītāja
Tālr.: +371 67444435
Krasovska.Linda@swedbank.lv