Uzņēmējdarbībā

3. jūnijā radošie uzņēmēji, rokdarbnieki, mākslinieki un citi interesenti tikās Aglonas Radošo industriju centrā (RIC, Somersētas iela 23, Aglona), lai visas dienas garumā caur dažādām aktivitātēm, stāstiem, diskusijām un praktiskām darbnīcām gūtu pieredzi un veidotu sadarbību, ļaujot RIC veidot par vietu, kur vienkopus satikties un mijiedarboties radošo nozaru uzņēmējiem.

Pasākumu atklāja Preiļu novada domes priekšsēdētaja pirmais vietnieks Pēteris Rožinskis un Sabiedrības iesaistes un mārketinga daļas vadītāja Anete Urka. Pasākuma centrālais notikums bija Raimonda Platača lekcija par to, kā uzņēmējiem atrast savu “superspēju” un izmantot mārketinga un sociālo tīklu spēku sava uzņēmuma attīstībai. Raimonds ir “Grāmata par nonullēšanos” autors, “3Client Agency” vadītājs, mārketinga specialists un radošais uzņēmējs. Pasākuma turpinājumā Anete Urka un Karine Kalniņa (LIAA Radošo industriju inkubators) veidoja diskusiju par to, kā uzņēmēji var izmantot LIAA atbalsta mehānismus sava biznesa izaugsmei, kā arī par to, kā savu radošumu attīstīt par veiksmīgu uzņēmējdarbību. Dalībniekiem bija iespēja piedalīties inovatīvā darbnīcā kopā ar zīmola “Jašas podi” veidotāju Kristīni Nicmani. Pasākumu filmēja un fotografēja Ēriks Upenieks (UpeArtist) – mūziķis ar fotoaparātu, kura radošums ir pašā radīšanas būtībā.

Aglonas Radošo industriju centrā plānots apvienot aktivitātes, kas uz individuālā vai kolektīvā radošuma, prasmēm un talantiem, izmantojot intelektuālo īpašumu, rada, attīsta, ražo, izrāda, izplata un saglabā produktus, kam piemīt ekonomiska, kultūras un izklaides vērtība. Komandā labprāt redzēsim dažādu arodu pārstāvjus, t.sk. keramiķus, gleznotājus, audējus, šuvējus, fotogrāfus, sveču liešanas meistarus u.c., lai centru veidotu par vietu, kur brīvdienās, kad tūristu pieplūdums ir visintensīvākais, apmeklētājs varētu iepazīties ar katru no radošajām darbnīcām, lai izveidoto zīmējumu glezniecības darbnīcā vēlāk varētu nofotografēt un uzlikt uz T krekla vai izfrēzēt uz koka; lai varētu iesākumā izliet savu sveci, tad keramikas nodarbībā izveidot turētāju un šūšanas darbnīcā izšūt galda sedziņu utt.

Nākamā tikšanās ar radošajiem uzņēmējiem notiks 16. jūnijā plkst. 17.30 Aglonas Radošo industriju centrā (RIC, Somersētas iela 23, Aglona), kur klātienē izrunāsim telpu nomas noteikumus un iespējas, potenciālās sadarbības starp uzņēmējiem, plānotās mārketinga aktivitātes, nodarbību grafikus u.c.

Jautājumu gadījumos aicinām sazināties ar Ingūnu Bramani, zvanot uz tālruņa numuru 20610484 vai rakstot uz e-pasta adresi inguna.bramane@preili.lv.

Informāciju sagatavojusi

Preiļu novada pašvaldības Sabiedrības iesaistes un mārketinga daļa