Izglītībā

Erasmus+ programmas periodā 2021-2027 skolu sektorā Eiropas Komisijas īsteno iniciatīvu – Eiropas Inovatīvas mācīšanas balva (European Innovative Teaching Award), kuras mērķis ir identificēt, izcelt un izplatīt Erasmus+ projektu ietvaros īstenotu izcilu, inovatīvu mācību praksi, kā arī, lai novērtētu skolotāju darbu un viņu ieguldījumu skolotāju profesijā.

Eiropas balvai katru gadu no katras Erasmus+ dalībvalsts tiek nominēti 4 Erasmus+ projekti sekojošās kategorijās:

pirmsskolas izglītība, pamatskolas izglītība, vidusskolas izglītība, profesionālā vidusskola. Balvai nominētajiem projektiem jāatbilst gada tēmai. Šī 2022.gada tēma ir “Kopīga mācīšanās, radošuma un ilgtspējas veicināšana” (Learning together, promoting creativity and sustainability) un tā ir tiešā veidā saistīta ar Jauno Eiropas Bauhaus iniciatīvu (New European Bauhaus (NEB)). Bauhaus ir vides, ekonomikas un kultūras projekts, kura mērķis ir apvienot dizainu, ilgtspēju, pieejamību, izdevīgumu un ieguldījumus, lai palīdzētu īstenot Eiropas zaļo kursu.

Mūsu ģimnāzijas projekts  “Mākslu un radošuma digitālais atjauninājums izglītībā” (The ARTICS”)  ir izvēlēts, lai pretendētu uz Eiropas Inovatīvas mācīšanas balvu vidusskolas izglītības kategorijā 2022.gadā.

Vairāk par projektu.

Paldies partnerības skolu projekta komandām, JEPVĢ projekta darba grupai, skolotājiem, skolēniem un viņu vecākiem par izcilu darbu un atbalstu projekta īstenošanā!

Partnerības koordinatore A. Verza
Jāņa Eglīša Preiļu Valsts ģimnāzija