Sportā

Vēlā pavasarī, kad kokiem sāka plaukt lapas, Preiļu novada iedzīvotāji tika aicināti uz aktīvu brīvā laika pavadīšanu. Projekta ”Pasākumi Preiļu novada vietējās sabiedrības veselības veicināšanai un slimību profilaksei” ietvaros, tika piedāvāts skriet gribētājiem tikties Preiļu pilsētas parkā un kopā paskriet pusstundu. Laiks savai fiziskai un emocionālai veselībai, kurš pavadīts domubiedru sabiedrībā un simtgadīgo koku ielenkumā ir zelta vērts. Par to zina mūsu dalībnieki no Aglonas, Preiļiem, Riebiņiem un Vārkavas. Paldies skrējējiem par neatlaidību, uzticību un godīgu cīņu. Aizvadītajos četros posmos piedalījās 133 meitenes/sievietes un 130 zēni/vīrieši. No tiem, kā nūjotāji  sacensībām reģistrējās septiņas dalībnieces un draudzīgi riņķoja trīs ģimenes ar pirmsskolas vecuma bērniem. Visskaistākais laiks, ko var pavadīt mamma vai tētis kopā ar savu bērnu ir, darbojoties kopā. Tas ir neatsverams ieguldījums nākotnē! Tikai tā mēs varam sagaidīt veselus, aktīvus un dzīvespriecīgus cilvēkus sev apkārt – ieguldījumu savā un visas sabiedrības nākotnē. Prieks par vecākiem, kuri kopā ar savām skolas vecuma atvasītēm 500 m aplī riņķoja pēc darbadienas beigām. Viskuplāk apmeklēts bija starta laiks plkst. 18.00. Katrā no posmiem Pusstundas skrējienā piedalījās no 130 līdz 180 dalībniekiem.

Skriešanas distances līderi šobrīd ir Guntis Veigulis (15 apļi), Natālija Krupina (14 apļi), Aldis Pokšāns (14 apļi) un Ilze Čamane (13 apļi). Nūjošanas trasē līderos izvirzījās Ilona Aizpuriete (9 apļi) un Lolita Kaļāne (8 apļi).  Īpaši gribētos atzīmēt Serovu ģimeni no Aglonas, kur tēvs un dēls (7.g.) neizlaida ne vienu no četriem posmiem un katrā pieveica astoņus apļus.

Gatavosimies turpinājumam! Tiksimies “Parka pusstundas skrējiena” rudens posmos, sākot ar 7. septembri.

Pateicamies par sadarbību Preiļu novada domei, Biedrībai “Boksa klubs ”13Th Round”” un katrai ģimenei, kuras pārstāvis piedalījās mūsu piedāvātajās aktivitātēs.

Preiļu BJSS komandas vārdā – Mārīte Pokšāne.

Foto: J. Jaudzems