Valstī

Līdz 15. jūnijam ir iespēja pieteikties LMF atbalstam gan studentiem, gan jaunajiem ārstiem.

Stipendijas pasniegs LMF valdes priekšsēdis Valdis Zatlers 9. Latvijas Ārstu kongresa laikā plenārsēdē, kas notiks Rīgā 22. septembra rītā. Šogad fonds piešķirs stipendijas gan Latvijas ārstiem un studentiem, gan arī rietumu jauniešiem, kas vēlas savu dzīvi saistīt ar medicīnu.

Latvijas Medicīnas fonda stipendijas:

  • 5. vai 6. kursa medicīnas studentiem ir iespēja pieteikties Zariņu medicīnas studiju ceļojuma stipendijai studentiem. Stipendijas mērķis ir palīdzēt Latvijas medicīnas studentiem papildināt zināšanas dažādās ārzemju augstskolās un zinātniskās laboratorijās ES vai Amerikā 1- 2 mēnešu garumā. Tiks atbalstīti 2-3 pretendenti. Studiju ceļojuma stipendijas paredzētas līdz 3000 USD

Pieteikumus līdz 15. jūnijam sūtīt lmf.latvia@gmail.com un cc dainis.krievins@stradini.lv LMF valdes loceklim prof. Dainim Krieviņam ar tēmas norādi “LMF stipendija studentiem 2022”

  • Rezidentiem un jaunajiem ārstiem ir iespēja pieteikties Zariņu medicīnas studiju ceļojuma stipendijai ārstiem. Stipendija ir plānota studiju ceļojumiem uz ES vai Ameriku 1- 6 mēnešu garumā tiem, kas vēlas apgūt jaunas, līdz šim Latvijā nepielietotas vai mazpielietotas ārstēšanas metodes, Latvijai trūkstošas un pašreiz aktuālas specialitātes. Tiks atbalstīti 2-3 pretendenti. Studiju ceļojuma stipendijas paredzētas līdz 6000 USD. Pieteikumus līdz 15. jūnijam sūtīt lmf.latvia@gmail.com un cc dainis.krievins@stradini.lv LMF valdes loceklim prof. Dainim Krieviņam ar tēmas norādi “LMF stipendija ārstiem 2022”
  • Kopš 2016. gada vasaras Latvijas Medicīnas Fonds (LMF) ir izveidojis jaunu stipendiju – LMF Studentu Stipendija, lai dotu iespēju jauniešiem, kas dzīvo un mācās ārpus Latvijas universitātēs, koledžās vai medicīnas skolās, iespēju gūt praktisku pieredzi Latvijā P.Stradiņa Klīniskajā universitātes slimnīcā vai kādā citā ārstniecības iestādē un papildinātu zināšanas un praktiskās iemaņas medicīnā. Pieteikties šai stipendijai var vēl līdz 15. augustam.

Informācija par prasībām pretendentiem ir LĀZA mājaslapā sadaļā Stipendijas un LMF mājaslapā www.latvianmedicalfoundation.org/.

LMF ir ASV dibināta privāta bezpeļņas organizācija, ko 1990. gadā izveidoja pēc Pirmā Vispasaules latviešu ārstu kongresa profesori Bertrams un Kristaps Zariņi, lai sniegtu atbalstu Latvijas medicīnai. Vēsturiski LMF ir saistīts ar Latviešu ārstu un zobārstu apvienību (LĀZA).

Saziņai:

MD Kamena Kaidaka, LMF un LĀZA pārstāve Latvijā
+371 29121922