Valstī

No 6. līdz 10. jūnijam Daugavpils valstspilsētas teritorijā notiks Zemessardzes 3. Latgales brigādes 36. kaujas atbalsta bataljona profesionālā dienesta karavīru iepriekš plānota apmācība, izmantojot militāros transportlīdzekļus.

Karavīru apmācības programma paredz gan uzturēt līdz šim apgūtās prasmes, gan apgūt arvien jaunas iemaņas vienības kaujas spēju stiprināšanai. Mācībās piedalīsies aptuveni 30 karavīri, kuri uzdevumu izpildei diennakts gaišajā laikā pārvietosies pa koplietošanas ceļiem, izmantojot militāros transportlīdzekļus. Mācību uzdevumos netiks izmantota nekāda veida munīcija vai imitācijas līdzekļi.

Zemessardzes 3. Latgales brigādē karavīru un zemessargu militārās apmācības process tiek organizēts nepārtraukti visa gada garumā, veicot dažādus taktiskos uzdevumus gan vasaras, gan ziemas periodos. Regulāro mācību laikā karavīri un zemessargi uzlabo savu gatavību Zemessardzes vienību atbildības teritoriju aizsardzībai. Dažādu vienību un apakšvienību kaujas saliedētības uzlabošanai plānveida mācības tiek organizētas gan vienas Zemessardzes brigādes ietvaros, gan kopā ar citām Zemessardzes brigādēm, kā arī sadarbībā ar regulāro spēku vienībām un sabiedroto valstu karavīriem.

Zemessardzes 36. kaujas atbalsta bataljons ir profesionālā dienesta apakšvienība, kas Latvijas pilsoņiem sniedz divas iespējas: kļūt par karavīru un veidot profesionālo militāro karjeru dienesta vietā Latgalē, vai arī kļūt par zemessargu un militārās pamatzināšanas apgūt no darba vai mācībām brīvajā laikā.

Profesionālā dienesta apakšvienība Zemessardzes sastāvā ir izveidota pirms četriem gadiem, lai stiprinātu Nacionālo bruņoto spēku reaģēšanas spējas un veicinātu efektīvu un visaptverošu valsts aizsardzības uzdevumu izpildi Latgales reģionā.

Lai uzzinātu vairāk par dienesta iespējām Zemessardzes 36. kaujas atbalsta bataljonā:

Zvani: +371 26676291,

Raksti: uz e-pastu dienests36kab@mil.lv.

Iedzīvotāju ievērībai!

Mācību norises vietās Daugavpils valstspilsētas teritorijā notiks karavīru un tehnikas īslaicīga pārvietošanās pa koplietošanas ceļiem, netraucējot satiksmi.

Nacionālie bruņotie spēki aicina Daugavpils iedzīvotājus ar izpratni izturēties pret Zemessardzes aktivitātēm, kas vērstas uz valsts aizsardzības spēju stiprināšanu.

Informāciju sagatavoja:

Zemessardzes 3. Latgales brigādes štāba Informācijas daļa

Tālrunis: +371 26192444, e-pasts: erika.bondarenko@mil.lv