Iedzīvotājiem

Latvijas Zaļais punkts sadarbībā ar vides apsaimniekošanas uzņēmumu SIA “Eco Baltia vide”, “Tet” un “Maxima Latvija” elektrotehnikas šķirošanas kampaņas Vislatvijas “Elektrotehnikas šķirošanās tūre” pirmajā posmā aicina Preiļu pilsētas un tuvējo reģionu iedzīvotājus 28. un 29. maijā nogādāt nolietoto un vairs nevajadzīgo elektroiekārtu uz kampaņas tūres pieturpunktu, kas Preiļos atradīsies pie veikala “Maxima”, Rēzeknes ielā 4a. Piedaloties akcijā, ikvienam iedzīvotājam būs iespēja reģistrēties izlozei un laimēt veikala “Maxima” dāvanu karti 50 eiro vērtībā.

Kampaņas tūres pieturpunktā elektroiekārtas varēs nogādāt laikā no 10:00 līdz 16:00.

Iedzīvotāji aicināti nodot gan lielo sadzīves tehniku, tostarp ledusskapjus, veļas mašīnas, plītis, trauku mazgājamās mašīnas u.c., gan arī mazo tehniku, piemēram, mikroviļņu krāsnis, blenderus, elektriskos svarus, fēnus, virtuves kombainus un citas ierīces, kā arī papildu var kopā ar elektroniku nodot uzkrātās baterijas un akumulatorus.

Aicinām ievērot, ka akcijā var nodot tikai elektropreces, akumulatorus un baterijas. Netiks savākti citi atkritumu veidi, piemēram, mēbeles, logi, durvis, podi u.c.

Piedaloties kampaņā “Elektrotehnikas šķirošanās tūre”, ikviens dalībnieks varēs piedalīties izlozē* par vērtīgām balvām. Katrā kampaņas tūres pieturpunktā starp dalībniekiem tiks izlozētas divas veikala “Maxima” dāvanu kartes 50 eiro vērtībā.

Informējam, ka visa veida nolietotās un nederīgās sadzīves un elektroiekārtas tiek klasificētas kā videi kaitīgie atkritumi, jo tās var saturēt videi un cilvēkam bīstamas vielas. Ja baterijas vai elektroiekārtas netiek nodotas otrreizējai pārstrādei, tās, nokļūstot apkārtējā vidē, var radīt toksisku piesārņojumu, kas kaitē gan dabai, gan cilvēku veselībai. Elektroiekārtas un baterijas satur virkni bīstamu ķīmisku vielu, piemēram, svinu, kadmiju, alvu, dzīvsudrabu u.c.

Vairāk par šķirošanas kampaņu “Elektrotehnikas šķirošanās tūre” lasi Latvijas Zaļā punkta mājas lapā www.zalais.lv sadaļā “Jaunumi”. Jautājumu gadījumā par akcijas norisi aicinām sazināties, zvanot pa tālr. +371 26626165 vai rakstot uz e-pastu elektronika@ecobaltiavide.lv.

* Informējam, ka, reģistrējoties izlozei elektrotehnikas nodošanas brīdī, visi iegūtie dati var tikt izmantoti tikai un vienīgi kampaņas izlozes vajadzībām.