Uzņēmējdarbībā Iedzīvotājiem

Preiļu novada pašvaldība 2022. gada 3. jūnijā aicina uzņēmējus, rokdarbniekus, māksliniekus u.c. uz pasākumu Aglonas Radošo industriju centrā (RIC, Somersētas iela 23, Aglona), lai visas dienas garumā caur dažādām aktivitātēm, stāstiem, diskusijām un praktiskām darbnīcām gūtu pieredzi un veidotu sadarbību, kas ļautu RIC veidot par vietu, kur vienkopus satikties un mijiedarboties radošo nozaru uzņēmējiem.

Radošo industriju centrā plānots apvienot aktivitātes, kas uz individuālā vai kolektīvā radošuma, prasmēm un talantiem, izmantojot intelektuālo īpašumu, rada, attīsta, ražo, izrāda, izplata un saglabā produktus, kam piemīt ekonomiska, kultūras un izklaides vērtība. Komandā labprāt redzēsim dažādu arodu pārstāvjus, t.sk. keramiķus, gleznotājus, audējus, šuvējus, fotogrāfus, sveču liešanas meistarus u.c., lai centru veidotu par vietu, kur brīvdienās, kad tūristu pieplūdums ir visintensīvākais, apmeklētājs varētu iepazīties ar katru no radošajām darbnīcām, lai izveidoto zīmējumu glezniecības darbnīcā vēlāk varētu nofotografēt un uzlikt uz T krekla vai izfrēzēt uz koka; lai varētu iesākumā izliet savu sveci, tad keramikas nodarbībā izveidot turētāju un šūšanas darbnīcā izšūt galda sedziņu utt.

Pirmajā tikšanās reizē, 3. jūnijā, paredzēta plaša programma, lai iepazīstinātu interesentus ar centra vīziju un dotu iespēju uzklausīt un diskutēt ar tādiem jomas speciālistiem kā Raimonds Platacis (“Grāmata par nonullēšanos” autors, 3Client Agency vadītājs, mārketinga specialists un radošais uzņēmējs) un Karine Kalniņu (LIAA Rīgas Radošo industriju inkubatora vadītāja) par to, kā savu radošumu attīstīt par uzņēmējdarbību. Tāpat būs iespēja piedalīties inovatīvā darbnīcā kopā ar zīmola “Jašas podi” veidotāju Kristīni Nicmani. Visu pasākuma norisi foto un video veidā fiksēs Ēriks Upenieks (UpeArtist) – mūziķis ar fotoaparātu, kura radošums ir pašā radīšanas būtībā.

Dalība ir bez maksas, nepieciešama iepriekšēja reģistrācija

Jautājumu gadījumos aicinām sazināties ar Ingūnu Bramani, zvanot uz tālruņa numuru +371 20610484 vai rakstot uz e-pasta adresi inguna.bramane@preili.lv.

Informāciju sagatavoja

Preiļu novada pašvaldības Sabiedrības iesaistes un mārketinga daļa