Pašvaldībā Attīstībā

Preiļu novada pašvaldība saņēmusi Lauku atbalsta dienesta apstiprinājumu par divu jaunu projektu realizēšanu Preiļu novada Aglonā. Viens no projektiem paredz kāpšanas sienas un ODMI bloku iegādi Aglonas pagasta iedzīvotāju sabiedrisko aktivitāšu dažādošanai,  otra projekta ietvaros tiks ierīkots apgaismojums Aglonas nūjošanas – slēpošanas trasē.

“Kāpšanas sienas un ODMI bloku iegāde Preiļu novada pašvaldības Aglonas pagasta iedzīvotāju sabiedrisko aktivitāšu dažādošanai” – šī projekta ietvaros tiks iegādāta kāpšļu siena un ODMI bloki, kas tiks izvietoti Aglonas bērnu un jauniešu brīvā laika pavadīšanas centrā “Strops”. ODMI bloki ir viegli, mīksti, liela izmēra, ūdensizturīgi būvbloki bērniem ar neskaitāmām konstrukciju iespējām un tas ir lielisks rotaļu elements tā neierasti lielā un vieglā izmēra dēļ. Kopā ar kāpšļu sienu šis būs jauns un saistošs veids, kā bērniem un jauniešiem atpūsties “Stropā”. Projekta attiecināmās izmaksas ir 6292.94 EUR, t.sk. publiskais finansējums 5663.65 EUR.

“Aglonas nūjošanas – slēpošanas trases apgaismojuma ierīkošana” – projekta laikā paredzēts izbūvēt apgaismojumu trasē,  kas 1,45 km garumā ved gar Aglonas vidusskolu, gar Cirīša ezera krastu, blakus estrādei un pie pludmales. Rezultātā iedzīvotājiem tiks paplašinātas trases izmantošanas iespējas, īpaši rudens/ziemas sezonā, kad dienas ātri satumst. Attiecināmās projekta izmaksas ir 27327.85 EUR, t.sk. publiskais finansējums 24595.06 EUR.

Informāciju sagatavoja

Ingūna Barkeviča

Projekta vadītāja - 225. kabinets
inguna.barkevica [at] preili.lv